Interaktivni dodatki:


(Kayture.com)



Datum: 16. MAR 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Najboljši beljakovinski prigrizki

5 preprostih prigrizkov, ki vam pomagajo premagati lakoto do večerje. Pa še zdravi so.

1. Zeleni smoothie


Zelenjavni napitki iz špinače, zelene solate, zelene, kumar in druge zelene zelenjave so polni vitaminov in hranljivih snovi. Zeleni smoothiji pospešujejo prebavo, izboljšujejo metabolizem, razstrupljajo telo, topijo maščobe ... Zeleni smoothie je najboljša izbira za zajtrk in malice.

2. Rženi kruh s skuto


Rženi kruh ima malo energije, skupaj pa veliko beljakovin, kalcija in vitamina B12. Raziskave kažejo, da je rženi kruh med vsemi kruhi najboljši topilec maščob.

3. Bučna semena


Bučna semena so največkrat spregledana zdrava malica, ki pomaga zlasti pri hujšanju. Bučna semena so odličen vir beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov, vključno z magnezijem, manganom, bakrom in cinkom. Pri bučnih semenih morate paziti le na eno stvar: so zelo kalorične, zato naj ostanejo nadomestek za malico med obroki, nikakor pa nadomestek za glavni obrok. Če kupite neluščena semena, bo pozitiven učinek večji.

4. Grški jogurt


Grški jogurt s sadjem ne nizko kaloričen prigrizek z veliko beljakovinami, kalcija, kalija, vitamina D in drugimi za telo pomembnimi hranili. Poleg tega zbija apetit in je zato najboljši asistent pri hujšanju. Jejte ga zvečer, za okus pa dodajte nekaj borovnic ali robid.

5. Fižol


Lahko je samostojna jed, lahko pa tudi prigrizek. Kuhajte ga v vodi, dodajte malo soli in jejte brez dodatkov. Skodelica fižola namreč vsebuje 22 gramov beljakovin, hkrati pa je do dovolj, da dobi telo dovolj energije od kosila do večerje.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani