Interaktivni dodatki:






Datum: 15. MAJ 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Napitek, ki je obnorel ženske

Če imate težave s preveč kilogrami, povišanim krvnim sladkorjem, ali prebavo, potem potrebujete močno energijsko pijačo: cimet-kokosov kefir.

Sestavine:

  • 2 dcl kefirja (priporočamo domač kefir)
  • 2 dcl kokosove voda (lahko tudi mandljevo mleko)
  • 1 žlica cimeta
Priprava:

Najprej zmešamo kefir in kokosovo vodo in počakamo 1 do 2 minuti, da napitek fermentira. Šele nato dodajte cimet in dobro premešajte. Pijte primerno ohlajeno.

Ta recept pomaga pri vnetjih, tudi pri gripi in prehladih, izboljšuje počutje in popravlja imunski sistem. Cimet-kokosov kefir je bogat z vitamini, minerali, encimi in za črevesje koristnimi bakterijami. Ob tem bi vas radi spomnili na zgodbo o kefirju (Zgodba o kefirju je zgodba o ljubezni), cimet tudi ni samo zimska začimba (Ali veste, katera začimba najlepše diši, a jo kljub vsemu premalo uporabljamo), kokosova voda, pa je med drugim odličen naravni izotonik.

V samo 1 dcl kokosove vode je 225 mg kalija, kar je toliko, kot v eni banani. Poleg tega ima samo 83 J (20 kalorij), samo 1 g maščob, veliko cinka, kalcija, magnezija in železa. Veliko je tudi vitaminov skupine B. Pomaga pri hujšanju, mnogi verjamejo, da upočasnjuje proces staranja kože, znižuje pritisk, preprečuje mišične krče bolje, kot banane, celo preprečuje in zdravi mačka.

Pazite le, da ne pijete preveč hladne kokosove vode, ker boste s tem zmanjšali sposobnost topljenja maščob.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani