Pečen paradižnik dela čudeže
 | 
NASVET DNEVA: Melon ne jemo z nobeno drugo hrano ali sadjem.



Interaktivni dodatki:






Datum: 9. MAR 15 - ZDRAVJE, LEPOTA

Pečen paradižnik dela čudeže

Že res, da sedaj sezona paradižnika, a so lahko češnjevi paradižniki s česnom v tem času zelo okusna in zdrava jed.

Če ne veste, kaj jesti za večerjo, da bi bilo hitro, zdravo in, da ne bi redilo, si pripravite češnjeve paradižnike s česnom. O zdravilnih učinkih česna si lahko preberete v prispevku Zdravljenje s česnom brez vonja, o koristnosti pečenega paradižnika pa najdete več v prispevku Zakaj je (nekatera) kuhana hrana bolj zdrava. Če oboje združimo, je jasno, da dobimo obrok poln zdravja.

Sestavine:

  • 2 grozda češnjevega paradižnika
  • 6 strokov mletega česna (lahko ga tudi na fino nasekljate)
  • 2 žlici olivnega olja
  • ščepec soli
  • poper
Priprava:

Paradižnike narežite na pol. Posodo segrejte na 190 stopinj Celzija. Vanjo dajte olje in narezan paradižnik, česen, sol in poper in venomer mešajte. Pecite 20 do 25 minut, da postanejo paradižniki mehki, jed pa dobi izrazit vonj.

Nekateri to jedo samostojno z rezino kruha, prepečencem ali krekreji. Za druge je to najljubši dodatek k testeninam in picam. Tretji pa imajo česnov paradižnik radi poleg piščančjih prsi.

A preden pečen paradižnik dodajate k drugim jedem, ga poskusite samostojno. Tako ima najboljši okus in je tudi najbolj zdrav.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani