Interaktivni dodatki:






Datum: 20. FEB 17 - RECEPTI

Anina dietna rulada

Rulada brez moke je mehka, lahka, slastna in se v ustih topi, kot puter. Pika na i pa je kisla smetana, ki naredi rulado še bolj sočno.

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • 15 dkg mletih lešnikov
  • 2 kisli smetani
  • marelična marmelada
Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov. Naredimo trd sneg in dodamo vanili sladkor in sladkor ter vse skupaj dobro premešamo. Z metlico primešamo stepene rumenjake, na koncu pa dodamo lešnike. Masa mora biti čvrsta.

V pekač damo papir za peko in maso vlijemo tako, da je enakomerno nanešena po pekaču.
Pečemo 20 minut pri 170 stopinj Celzija.

Ko je testo pečeno in se malo ohladi, ga vzamemo iz pekača in ga položimo na dovolj veliko ravno površino. Na tanko ga namažemo z marelično marmelado in pustimo nekaj minut, da se ohladi do sobne temperature. Nato namažemo še kislo smetano ter vse skupaj zvijemo v rulado.

Tako pripravljeno rulado postavimo na hladno (vsaj za pol ure), postrežemo pa jo tako, da jo narežemo na prst debele rezine.

Rulada je brez glutena.



Anina dietna rulada
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani