Pekarna slabih fantov
 | 
NASVET DNEVA: Najboljši način, da uživamo žita, je, da jemo njihove kalčke.



Interaktivni dodatki:






Datum: 15. FEB 15 - ZANIMIVOSTI

Pekarna slabih fantov

Zaporniki so lahko zelo koristi in celo profitabilni, poleg tega se odlično zabavajo, povsod po svetu pa postanejo velika uspešnica.

Britanski kuharski velemojster Gordon Ramsay (je lastnik 15 Michelinovih zvezdic, kar je največ v vsej zgodovini) je pobudnik nenavadnega kuharskega projekta. Začel je v Angliji, zdaj pa je njegovo pobudo podprlo tudi francosko ministrstvo za pravosodje. Prav mogoče bi bilo, da projekt zaživi tudi pri nas.

Da bi razumeli Ramsayjev projekt, moramo poznati življenjsko pot slavnega kuharja, ki že vrsto let velja tudi za največjega zaslužkarje v svetu kulinarike. Česarkoli se loti, se spremeni v zlato, a zmeraj ni bilo tako.

Gordon Ramsay je bil problematičen otrok iz problematične družine. Večkrat je bil v poboljševalnih domovih, kot doma. Težave je imel v šoli in komaj izdeloval razrede. Ko je končal osnovo šolo, so ga bolj po naključju vpisali v kuharsko šolo. Nikjer drugje ga namreč niso sprejeli.

In tu se življenjska pot Gordona Ramsaya prelomi.

19 let je imel, ko je za restavracijo, ki sta jo odprla s kolegom, dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico. Njegova pot je šla samo navzgor, največjo slavo pa je dosegel njegov ameriški resničnostni šov Master cheef, ki prav te dni prihaja tudi na naše zaslone. Vendar pa to ni edini Rmsayjev projekt.

Leta 2012 je Ramsay začel s projektom Bad Boys' Bakery. V londonskem zaporu je postavil pekarno, zaporniki pa so po njegovih receptih začeli izdelovati pecivo.

Ideja se je nedavno razširila tudi v Francijo, kjer nastajajo keksi Zonzon. Za embalažo so poskrbeli pri agenciji Evoo, projekt zaporniškega peciva pa je dobesedno čez noč postala velika uspešnica pariških kavarn. Zaenkrat je mogoče pecivo kupiti le v Parizu, čeprav ni izključeno, da se s tovrstnim poslom ne bodo ukvarjali tudi v drugih zaporih.



Pekarna slabih fantov


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani