Interaktivni dodatki:






Datum: 27. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako narediti svoje bonbone proti kašlju

Zakaj bi zapravljali denar in se zastrupljali s kemičnimi pripravki, ko pa lahko sami naredite zanimive bonbone proti kašlju?

Septolete so sinonim za bonbone, ki lajšajo izkašljevanje in imajo hkrati tudi zdravilen učinek. Ste kdaj pomislili, da bi naredili svoje, domače bonbone? Preberite spodnji recept, oglejte si video in videli boste, da ni tako težko. Pa še eksperimentirate lahko z različnimi okusi. To je recept, ki so ga poznale že naše babice.

Kaj potrebujete?

V posodo dajte sladkor in vodo v razmerju 1 : 1 (ne pretiravajte, saj nimate tovarne bonbonov). Dodajte sok stisnjene limone, žlico medu, za okus dodajte še ščepec zmletega ingverja in zmletih nageljnovih žbic (klinčkov). V skupaj zmešajte in kuhajte, dokler mešanica ne zavre.

Posodo odstavite in jo pustite 15 do 20 minut, da se ohladi.

Na pladenj položite papir za peko, nato pa z žlico, kot lahko vidite na spodnjem posnetku, oblikujte zdravilne bonbone. Na koncu jih posujte s sladkorjem v prahu.

Nekateri namesto ingverja in klinčkov dodajo žajbelj, ali kakšno drugo zdravilno rastlino, kar ne spremeni recepta. Drugačen je le okus.


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani