Interaktivni dodatki:


(Healthyfoodteam.com)



Datum: 5. FEB 22 - ZANIMIVOSTI

3 najboljši zimski čaji

Poznamo dve vrsti zimskih čajev: zdravilne in take za posladkat. Predstavljamo vam tri najboljše v obeh kategorijah.

Granatno jabolko krepi imunski sistem
Čaj granatnega jabolka je bogat z vitamini B, C in K. Ima ogromno mineralov, organskih kislin, pektina, karotena in drugih dragocenih snovi. Brani nas pred okužbami, vnetji, krepi imunski sistem, blaži želodčne krče in zdravi zaprtje. Priprava čaja je enostavna (voda z lupinami na vre vsaj 5 minut), pripravimo pa ga lahko tudi iz sveže lupine. Preberite s ta prispevek: Ne zavrzite lupine granatnega jabolka.

Meta pomirja želodec
Meta pomirja duha in telo, deluje protivirusno, protibakterijsko in antiseptično. Vsebuje veliko kalcija, fosforja, magnezija in vitamina C. Zdravi bolezni dihal in izboljšuje prekrvavitev. Žlico posušenih listov mete damo v vročo vodo, posodo pokrijemo in počakamo 30 minut.

Ingver ščiti pred prehladi
Med najučinkovitejše varuhe pred gripo in prehladi štejemo ingver. Hkrati ščiti telo pred mrazom, zavira kašelj, zbija vročino, spodbuja prebavo, pomirja želodec, lajša revmatične bolečine ... Žlička sesekljane in posušene korenine ingverja damo v 2 dcl vrele voe. Počakamo 10 minut in čaj je pripravljen. Če želite čaj narediti še bolj učinkovit, ga sladkajte z mešanico naribanega ingverja in medu, vendar to mešanico dodajte šele, ko se čaj ohladi na sobno temperaturo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani