Interaktivni dodatki:






Datum: 30. APR 22 - ZANIMIVOSTI

Zakaj je dober jabolčni kis

Predstavljamo vam 7 zdravstvenih nadlog, ki vam jih pomaga lajšati jabolčni kis.

Seznam bolezni, ki jih zdravi domač jabolčni kis, je presenetljivo dolg. Omenjamo sedem najbolj očitnih, drugače pa lahko z jabolčnim kisom zdravite še akne, ledvične kamne, nohte, artritis, putiko, izpadanje las, vnetje grla, težave z menopavzo ... Če se odločite za čiščenje telesa z jabolčnim kisom, potem začnite z eno žlico kisa na kozarec vode pred obrokom, po nekaj dneh pa lahko količino kisa povečujete do 3, maksimalno 4. Naj vas ne moti, če ne boste čutili kislega okusa. To namreč ne pomeni, da kis nima hranljivih snovi. Če pa se vam zdi, da je okus preveč kisel, ga lahko omilite z žličko medu.

Še to: jabolčni kis se pogosto omenja tudi pri odstranjevanju bradavic (nekaj kapljic dajte na vato in pritisnite na bradavico). Nasvet deluje, vendar ne pri vseh bradavicah.

1. Izboljšuje prebavo
V kozarec vode dajte žlico jabolčnega kisa. Če boste to pili 15 minut pred obrokom, se vam bo že po nekaj dneh prebava vidno popravila. Jabolčni kis namreč znižuje holesterol, vsebuje žive encime, aminokisline in vrsto drugih koristih hranil, najpomembnejša vloga kisa pa je pri topljenju maščob. Še to: zaradi oetne kisline se vam bo nekoliko skrčil želodec in boste manj pojedli. Torej dvojni pozitiven učinek pri hujšanju.

2. Premaguje zgago in druge prebavne motnje
Pektin v jabolčnem kisu je vlaknina, ki pomirja prebavni trakt in preprečuje želodčne krče, napihnjenost in težave s plini.

3. Uničuje kandido
Ocetna in jabolčna kislina imata antibakterijske, antimikrobne in antiglivične lastnosti, še posebej učinkoviti pa sta pri uničevanju kandide. Jabolčni kis telo dobro normalizira črevesne bakterije.

4. Krepi imunski sistem
Jabolčni kis pomaga v telesu razbijati sluz, kar je še posebej pomembno pri prehladih, anginah in pri lajšanju alergij. Kis krepi limfni sistem in tako razbremenjuje bezgavke. Najpomembnejša pa je črevesna flora. Brez njenega pravilnega delovanja si ni moč zamisliti učinkovitega imunskega sistema.

5. Uravnava krvni sladkor
Jabolčni kis upočasnjuje prebavo ogljikovih hidratov in s tem preprečuje, da bi količina sladkorja v krvi nenadoma narasla. Če imate problem s sladkorjem, popijte kozarec vode z žličko kisa tudi po obroku.

6. Preprečuje slab zadah
Naravna kislina močno zmanjšuje količino bakterij v ustih, ki so večinoma krive za slab zadah. Da bi si izboljšali zadah, bi morali vodo s kisom grgrati vsaj 20 sekund.

7. Preprečuje krče v nogah
Počasno srebanje vode s kisom poveča raven kalija v telesu, ki je pogosto kriv za krče v nogah in sindrom nemirnih nog.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani