Interaktivni dodatki:






Datum: 16. APR 23 - ZANIMIVOSTI

Se želite znebiti podočnjakov? Ni problema!

Podočnjaki so lahko znak prihajajoče bolezni, lahko so znak utrujenosti, lahko so celo dedni, v nobenem primeru pa niso lepi. Kaj narediti, da se jih znebite?

Koža okrog oči je izredno tanka, na gosto je posejana z žlezami lojnicama in zato tudi močno občutljiva na vsako minimalno spremembo v telesu. Kadar je kaj narobe, se obarva s temnejšo barvo.

Podočnjaki so lahko dedni. Proti tem se boste težko borili, lahko le lajšate simptome in skrbite za svoje zdravje.

Najpogosteje podočnjaki nastanejo zaradi utrujenosti, pomanjkanja spanja, sinusnih infekcij.

Za podočnjake so lahko kriva tudi zdravila, ki povzročajo širjenje žil. razširjene žile namreč povečajo pretok krvi in tako postanejo bolj vidne in temneje obarvane.

Hormonsko neravnovesje je še eden od primerov, ko lahko koža pod očmi potemni.

Podočnjake povzroča tudi nezdrava prehrana in pomenijo, da vam primanjkuje železa, vitamina K, antioksidantov ...

Kako se znebiti podočnjakov?

Nekateri verjamejo, da se lahko s polaganjem rezin kumar učinkovito rešite podočnjakov, kar je do neke mere res, ker kumare navlažijo kožo, v resnici pa ta nasvet ne deluje, ker ne odpravlja vzrokov.

Spet drugi prisegajo na kreme, ki dodatno vsebujejo vitamin K. Z rednim nanašanjem kreme lahko za nekaj odtenkov posvetlite podočnjake, da bodo manj vidni, a znebiti se jih še vseeno ne boste mogli.

Zagovorniki naravnih metod svetujejo čim več gibanja na svežem zraku, pojdite na sonce, a ne premočno, jejte zdravo hrano in poskrbite za dovolj spanca. Tak recept skoraj zagotovo deluje, ker je dober za celotno telo in ne samo podočnjake.

K sreči pa obstaja še ena, naravna bližnjica, da se znebite temnih lis okrog oči.

Pri vsakem stroju nam je jasno, da preden ga popolnoma obremenimo, ga moramo naoljiti, da bo bolje deloval. Podobno je tudi pri človekovem ustroju. Zmešajte žličko olivnega olja in nekaj kapljic limoninega soka (kisel okus mora prevladovati!) in to jejte sako jutro na tešče.

S tem boste telo prečistili in poskrbeli za samoočiščevalne procese v želodcu in jetrih, poleg tega boste dobili več energije, izboljšala se vam bo prebava. Res je, da prvi dan jutranja žlička še ne bo delovala, bo pa že tretji dan, po enem tednu pa boste sploh pozabili na podočnjake.

Seveda to velja le, če se za podočnjaki ne skriva kakšna hujša bolezen ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani