Interaktivni dodatki:


(Robinsbite.com)



Datum: 13. FEB 22 - ZANIMIVOSTI

Kako se znebiti slabega vonja v hladilniku?

Pogosto imajo hladilniki neprijeten vonj. Kako tudi ne, ko pa shranjujemo najbolj nemogoče kombinacije živil. Kako se znebiti teh vonjav?

Kako diši vaš hladilnik? Če se vam zdi, da smrdi, se motite. Vonj je vendar le kombinacija tega, kar ste dali vanj in, kar imate namen v naslednjih dneh pojesti. Zato je zelo pomembno, da hladilnik občasno deodorirate, ker bo tako tudi hrana okusnejša. Ponujamo vam tri preproste, učinkovite in naravne rešitve.

1. Soda bikarbona
Soda bikarbona je analgetik in ima to lastnost, da absorbira tudi vonjave. Nekaj žličk sode pomešane z vodo dajte v stekleno posodico in jo postavite v najbolj odročen del hladilnika. V 24 urah bodo vonjave izginile, sodo pa vsakih nekaj dni zamenjajte z novo.

2. Vanilijev ekstrakt
Naredite majhne bombažne kroglice (lahko so tudi ostanki starih kuhinjskih krp - pazite le, da krpe same po sebi nimajo vonja) in jih pokapajte z vanilijevim ekstraktom. Postavite jih povsem zadaj v hladilniku in menjujte vsak teden. Res je, da bo potem ves hladilnik dišal po vaniliji, a je to vonj, ki spodbuja tek in, ki prevlada nad drugimi. Če ima nekaj vonj po vaniliju, ne boste nikdar rekli, da smrdi.

3. Oranža in sol
Veliko oranžo prerežite na pol, da bo lupina delovala, kot posodica, vanjo pa dajte dve žlici soli (morska sol je najboljša). Sol bo vezala nase vonjave, lupina pa bo dala hladilniku rahel vonj po citrusih in svežini.

Za konec pa še to ...

Če boste v hladilniku imeli čebulo, je jasno, da bo vsa hrana prevzela njen vonj, ki ni najbolj prijeten. Zato je dobro poznati nekaj osnovnih pravil (preberete si jih lahko v prispevku Znate shraniti in uporabljati hrano, ki vam ostaja).

Poleg tega je v hladilniku vedno dobro imeti sistem, kako zlagate stvari. Ker so hladilniki najbolj mrzli na sredini, tja zlagajte ribe, mesne jedi, jajca, jogurte, mlečne izdelke. V srednjem delu je temperatura običajno med 4 in 5 stopinjami Celzija.

Na zgornji polici, kjer se temperatura povzpne tudi do 7 stopinj, imejte sire, maslo, sladkarije (tudi zato, da jih otroci ne dosežejo).

Podobno je tudi v spodnjem delu, kjer pa imejte sadje in zelenjavo.

Tudi z dobro organizacijo boste dosegli, da se vonjave ne bodo mešale med sabo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani