Interaktivni dodatki:


(Ambrosia-foods.org)



Datum: 24. JAN 24 - DOBRO JE VEDETI

3 zdravilne rastline za zdrava jetra

Jetra opravljajo sto različnih funkcij hkrati in so najbolj odgovorna za naše zdravje - ne zastrupite jih!

Jetra so naš največji notranji organ in skrbijo za praktično vse procese hkrati - od prebave, krvnega obtoka, do čiščenja in razstrupljanja. če vam jetra ne delajo dobro, se boste samo z zdravili in brez zelo stroge diete težko pozdravili.

Ko govorimo o imunskem sistemu, govorimo tudi o jetrih, ki so v resnici zelo občutljiv organ. Že samo malenkostna sprememba temperature lahko spremeni delovanje notranjega ustroja. Prav tako na jetra vpliva tudi prevelika količina hrane v kratkem času. Problem so lahko tudi maščobe, ki zahtevajo več časa za predelavo. Problem so tudi kombinacije živil, splošna utrujenost ter seveda hidracija (dovolj tekočine v telesu).

Predstavljamo vam nekaj živil, ki jih je dobro jesti vsaj enkrat na teden, vsekakor pa vsakič po kakšni obilni pojedini (kot so bili nedavni prazniki). S tem boste naredili največ za svoje telo.

Artičoke
Artičoke lajšajo izločanje žolča, torej pomaga pri odpravljanju strupov iz telesa. Zaradi veliko flavonoidov in klorogenske kisline uravnava še nivo holesterola v telesu in pomaga pri obnavljanju jetrnih celic. čeprav so najboljše sveže artičoke, pa za prvo silo tudi vložene niso slabe.

Olivno olje
Že samo žlička olivnega olja na tešče lahko dela čudeže (več lahko preberete na Ena žlička je dovolj, da ozdravite jetra). Olivno olje je tako bogato z antioksidanti, da bi ga morali vsak dan imeti na jedilniku, ker je dobro za celo vrsto bolezni. Tudi za krepitev imunskega sistema in boljšo prebavo.

Regrat
Če niste ljubitelj regrata, ga poskusite najprej na drobno sesekljati, dodati malo krompirja in iz tega pripraviti solato (seveda z olivnim oljem). Struktura regratovih listov ni ravno sinonim za krhkost in sočnost, se pa zato skriva v njem skriva kopica drugih hranilnih snovi. Čeprav je do marca, ko je glavna sezona regrata, še nekaj časa, pa si velja zapomniti, da ima več vitamina A, kot denimo korenje. Poleg tega ga uporabljajo tudi pri odpravljanju celulita, pri čezmerni teži, več ko ima grenčice, boljše diuretične lastnosti ima (pomaga pri odvajanju vode) ... Regrat je eno najbolj univerzalnih tradicionalnih ljudskih zdravil.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani