Interaktivni dodatki:


(TheLittleloaf.com)



Datum: 21. DEC 14 - RECEPTI

Klasična italijanska sladica iz 3 sestavin: grdi, a dobri

Italijani tem piškotom pravijo "brutti ma buoni", kar v prevodu pomeni "grdi, vendar dobri".

Piškoti brutti ma buoni veljajo za tradicionalno italijansko sladico. So namreč preprosti, hitri in enostavni, poleg tega pa neznansko dobri. Res je, da njihov videz ni primeren za naslovnice kuharskih knjig, a na koncu šteje tisto, kar damo v usta, kajne?!

Za pripravo grdo-dobrih piškotov potrebujete:

  • beljak
  • 80 gramov sladkorja v prahu
  • 100 gramov lešnikov (lahko uporabite tudi kake druge oreščke)
Priprava:

Lešnike razprostite po pekaču in jih dajte za približno 15 minut v pečico segreto na 180 stopinj Celzija. Ko dobijo zlato-rjavo barvo, jih vzemite iz pečice in pustite, da se pri sobni temperaturi ohladijo. Če imate cele lešnike, jih ni treba mleti, le na grobo jih zdrobite.

Z mešalnikom naredite sneg iz beljaka. Za boljši okus lahko dodate tudi ščepec soli, spet drugi dodajo malo vanilije. Ko je sneg dovolj trd, dodajte sladkor in lešnike ter vse skupaj dobro premešajte.

Ko je zmes pripravljena, na pekač dajte papir za peko, nanj pa z žlico oblikujte majhne kupčke tako, kot lahko vidite na spodnjem videu. Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija, piškote pa pecite 30 minut.

Če nimate lešnikov, ali kakih drugih oreščkov, lahko uporabite tudi kakav. Kombinirate lahko tudi z več različnimi oreščki (pistacija da še posebej zanimiv okus), pa tudi količino lahko prilagajate. Odvisno, kako bogate piškote želite. Nekateri piškote na koncu posipajo s cimetom.

Še to ... Če boste piškote shranili na suhem mestu, bodo tudi po enem tednu še vedno dobri.

Ker so piškoti brutti ma buoni brez moke, ne vsebujejo glutena.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani