Interaktivni dodatki:






Datum: 15. DEC 23 - ZANIMIVOSTI

Pokaži mi jezik, pa ti povem, kako zdrav(a) si

Vsako jutro pred umivanjem zob si v ogledalo poglejte svoj jezik, pa boste izvedeli, kako je z vašim zdravjem.

Na jeziku se najprej pojavijo znaki, da je z vašim zdravjem nekaj narobe. Še preden zbolite, se jezik drugače obarva, poleg tega nastanejo globoke brazde, obloge ... Predstavljamo vam nekaj primerov, ki vam bodo pomagali razumeti, kaj se dogaja v vašem telesu.

Gladek in bled jezik


Če je vaš jezik presenetljivo gladek, manj intenzivne barve, na trenutke se vam bo zdel morda celo siv, to pomeni, da vam primanjkuje železa, ali vitamina B12. Lahko ste tudi slabokrvni, ali pa gre za težave pri presnovi.

Jezik z oblogami


Če se na vašem jeziku pojavijo debele obloge in globoke brazde, je to znak, da je nekaj narobe z imunskim sistemom. Globlje so brazde, v slabšem stanju je vaš imunski sistem. V takih trenutkih vas lahko že najmanjša stvar priklene na posteljo. Čim hitreje poskrbite za zadostno dozo vitaminov.

Jezik s temno-svetlimi lisami


Če se na jeziku pojavijo temne in svetle lise (običajno so najbolje vidne od strani), to kaže na težave s srcem. Lahko gre tudi za napad glivic, kar je posledica nezadostne ustne higiene, paziti pa morate tudi na imunski sistem. V vsakem primeru pa se izogibajte večjih telesnih naporov in stresa.

Svetel, bled jezik


Kadar dobi jezik svetlo barvo, na njem pa ni globljih brazd, se za tem lahko skrivajo ustne bakterije, ki so posledica zanemarjanja ustne higiene, ali pa se vam obetajo težave s prebavo. Pomaga več ščetkanja zob, pa tudi popiti morate več vode.

Otečen jezik


Kadar imate težave s ščitnico, jezik vedno oteče. Otečen jezik je tudi znak, da je nekaj narobe s hormoni, da vam primanjkuje energije in, da je nekaj narobe z vašo presnovo. Namesto, da bi telo iz hrane črpalo energijo in hranljive snovi, nekaj te procese ovira. Seveda pomaga prečiščevalna dieta.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani