Interaktivni dodatki:


(Asimplemorning.com)



Datum: 31. DEC 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

Zakaj je dobro kokosovo mleko in kako ga lahko sami naredite

Kokosova voda in kokosovo mleko ni isto. Je pa res, da so vsi proizvodi iz kokosa zelo zdravilni ...

Kokosov oreh, njegovo meso, voda in mleko imajo bogat okus in vonj in so zelo hranljivi. Še posebej mleko ima v eni skodelici kar 1.884 J (450 kalorij) in 50 gramov maščob. Še dobro, da je polovico tega laurinska kislina, ki je zelo zdravilna, saj deluje antivirusno, antibakterijsko in hkrati krepi imunski sistem.

Kokosovo mleko je zelo zanimiv proizvod, ker vsebuje veliko vitamina C in B3, med minerali pa prevladujejo mangan, magnezij, kalij in fosfor. Ne vsebuje holesterola, nima veliko beljakovin in ne kalcija. Zato je odlična zamenjava za vse, ki ne prenesejo kravjega mleka in je dobro za vegane, alergične na laktozo, gluten.

Če pijete kokosovo mleko, boste zmanjšali nevarnost za vnetje grla, za nastanek želodčnih ran, hkrati je zelo dobro za kožo, ker jo hidratizira. Zato se kokos pogosto uporablja v kozmetiki, zlasti v milih in šamponih.

Ali ste vedeli, da si lahko kokosovo mleko naredite sami doma?

Mnogi zamenjujejo mleko s kokosovo vodo. Kokosova voda je tekočina, ki jo dobimo v trenutku ko stremo kokosov oreh, mleko pa je v bistvu proizvod, ki nastane iz kokosove moke.

Enostaven recept gre tako: vzemite skodelico kokosove moke in ji dodajte 2 in pol skodelice vroče (ne vrele!) vode. Zmes dobro zmiksajte in precedite skozi gazo. Po želji lahko mleko rahlo posladkate (priporočamo uporabo medu, morda ekstrakt vanilije, ali kako drugo naravno sladilo).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani