Interaktivni dodatki:






Datum: 28. NOV 14 - RECEPTI

Solata iz morskih sadežev

Školjke, raki, ribe in ostali morski sadeži krepijo lase, zobno sklenino in čistijo kožo. Večkrat bi morali jesti solato iz morskih sadežev

Kako pripraviti obrok, ki krepi vaš imunski sistem, ohranja zdravje, vas pomlajuje in zagotavlja lep videz? Čeprav se sliši nemogoče, pa boste s skodelico morskih sadežen za svoje zdravje naredili več, kot s katerimkoli zdravilom. Ni naključje, da je to jed, ki jo cenijo po celem svetu.

Kako pripraviti solato iz morskih sadežev?

1 kg morskih sadežev dobro operemo in jih damo v vrelo vodo. Vodi pred tem dodamo lovorjev list in začimbe (nekateri prisegajo na vegeto, a je veliko bolj zdravo, če dodate nekaj na drobno sesekljane zelenjave). Kuhamo približno 4 do 5 minut, nato sadeže ocedimo in pustimo, da se ohladijo.

V ohlajene morske sadeže naribamo surov rdeč korenček, po okusu dodamo zeleni in črni zmleti poper, sok dveh do treh strokov česna, sesekljan peteršilj, dve lupinici bio limone, žlička kurkume, tri vrste olja (priporočamo: olivno, sojino in laneno), ščepec soli in domači jabolčni kis z malo vode. Vse sestavine dodajajte po okusu, da ni preveč kislo in ne preslano.

Solato postrežemo samostojno s kruhom LCHF. Pa dober tek!

Recept je pripravljen po LCHF.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani