Interaktivni dodatki:


(Kristenbloggen.net)



Datum: 22. NOV 21 - ZANIMIVOSTI

Prijateljicam ne govorite, da so se zredile!

Če ste res iskrene in želite svojim prijateljicam najboljše, potem jim ne govorite, da so se zredile, ker ima to nasproten učinek

Britanci so analizirali 3000 moških in žensk starih med 30 in 50 let. Analizirali so njihove pogovore in dejanja, takoj pa jim je v oči padla stvar povezana s kilogrami. Namreč, tisti, ki so jim prijatelji rekli, da so se poredili, ali kakorkoli navezali pogovor na njihove kilograme, so po srečanju padli v depresijo, ki so jo v 84 % primerov želeli potešiti s hrano.

Povedano drugače: če vam kdo reče, da ste se poredili, ali da je vaša postava bolj polna, je velika verjetnost, da boste zaradi takih pripomb postali še bolj debeli. S takimi opazkami vam prijatelji in "prijateljice" ne naredijo nobene usluge.

Večina misli, da bo sogovornik ne vidi, da se redi in, da mu s tem pomaga, a resnica je še hujša. Ne samo, da se sogovornik zaradi depresije še bolj zateče k hrani, s takimi pripombami v resnici sami zase iščete izgovor češ, saj so drugi tudi, ali pa še bolj debeli od mene. Končni rezultat je, da smo vsi skupaj bolj debeli.

Zdaj pa še ključna ugotovitev: šestina anketirancev pa se ni zatekla k hrani. O čem pa so se oni pogovarjali s svojimi prijatelji? Ne boste verjeli: govorili so prav tako o kilogramih, vendar pri skupnih znancih, ki pa jim je uspelo izboljšati linijo. Na ženske vedno naredi vtis, če je posredi kak romantičen dogodek (četudi samo obletnica poroke, ali pa kaka nova službena simpatija), moški pa izgubo kilogramov vedno povezujejo z novim avtom. Moški so največ pripravljeni narediti za svoj izgled ob nakupu avta.

Torej: več se pogovarjajte o skupnih vitkih prijateljih. To vam bo dalo motivacijo, da tudi sami nekaj naredite ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani