Interaktivni dodatki:






Datum: 16. NOV 21 - ZANIMIVOSTI

Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?

Pred štirimi leti je prikupna mladenka imela skoraj 100 kilogramov, danes jih ima 64 kilogramov. Kako in zakaj?

22-letna Fatima je rojena na Švedskem in se je celo življenje borila z odvečnimi kilogrami. Novembra 2013, ko se je tehtnica ustavila pri 96,6 kilogramih je ni skrbel samo njen videz, pač pa je vse težje hodila, zmanjkovalo ji je sape, tudi vrstniki so se iz nje pogosto norčevali ... Sama pravi, da je preizkusila več sto diet, a nobena ni pomagala. Večina niti za kratek čas ne.

Ne pravijo zastonj, da je Švedska idealen kraj za hujšanje. Morda tudi zato, ker so vsi (moški in ženske), ki jim uspe zmanjšati 10, 20 kilogramov med Severnjaki prave rock zvezde. Vsi mediji poročajo o njih, svoje izkušnje delijo po televiziji in tudi po spletu najdete veliko njihovih pričevanj in nasvetov. Švedi z velikim navdušenjem spodbuja vse, ki se odločijo boriti proti kilogramom. Okolica in družba očitno pomembno vplivata na uspeh diete.


Kako je hujšala Fatima

Novembra 2013 se je Fatima prvič po mailu oglasila verjetno najbolj znanemu švedskemu družinskemu zdravniku Andreasu Eenfeldtu. Eenfeldt namreč od leta 2007 ureja blog www.DietDoctor.com (piše ga v švedščini in angleščini), danes pa ima že več kot 50.000 registriranih uporabnikov ter več sto zgodbo o uspehu. Posebnost njegove metode je, da ni treba nič manj jesti, le paziti morate na ogljikove hidrate. Enfeldt svetuje, da prva dva meseca iz jedilnika v celoti črtate ogljikove hidrate, potem pa jih počasi dodajate, vendar v zmernih količinah in samo, če jih telo potrebuje. Večinoma jih ne, pravijo tisti, ki so se držali njegovih nasvetov.

Fatima pripoveduje, da prve dni sploh ni imela občutka, da je na dieti, kilogrami pa so vidno izginjali. Pravi, da se je najbolj bala, da je to zgolj začetniška sreča, ki ji no sledil jo-jo efekt. Po 5 mesecih je shujšala že za več kot 20 kilogramov, pri tem pa ni minil dan, da bi bila lačna. Pri vseh ostalih dietah je bilo zavestno stradanje najhujši del hujšanja, celo škodljivo za zdravje.


10 mesecev po tem, ko je Fatima popolnoma izključila ogljikove hidrate (razen tistih, ki so v naravni obliki v sadju in zelenjavi), se je njena teža ustalila pri 64 kilogramih, kar je zanjo optimalno, še pred enim letom pa znanstvena fantastika.

Prav te dni mineva eno leto, Fatima pa ima kilograme, ki si jih je želela. O nobenem jo-jo efektu ni ne duha, ne sluha, Fatima pa niti pomisliti noče, da bi začela jesti tako, kot pred Eendeldtovo dieto. Pravi, da je to sedaj njen način življenja, podobno kot se nekateri odločijo za vegetarijanstvo.

Glede na njen uspeh, ki ga lahko vidite na fotografijah, je jasno, zakaj je te dni Fatima najbolj oblegana Švedinja, pa tudi snubcev ji verjetno ne manjka.

Več o dieti LCHF, ki je Fatimi povrnila nasmeh na lica, si lahko preberite v prispevku LCHF za začetnike.



Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani