Interaktivni dodatki:


Temperature decembra 2014
Temperature decembra 2014



Datum: 20. NOV 14 - DOBRO JE VEDETI

Polletna vremenska napoved - bo zima še zima?

Obeta se nam izredno mila zima z malo padavinami januarja in februarja in več dežja marca in aprila. Bo letos tudi nevarnost žleda?

Za kratico SEECOF (Southeast European Climate Outlook Forum) se skriva združenje meteoroloških služb držav jugovzhodne Evrope kamor spadajo Srbija, Bolgarija, Grčija, Ciper, Izrael, Hrvaška, Italija, Albanija, Armenija, Gruzija, Madžarska, Makedonija, Črna gora, Bosna, Romunija, Turčija in tudi Slovenija. Dvakrat na leto (maja in novembra) meteorologi zberejo svoja opažanja in oblikujejo dolgoročno vremensko napoved. Začeli so leta 2009, uporabljajo podatke iz leta 1961, njihove napovedi pa so vsako leto bolj natančne.

Podrobni rezultati so zbrani po spletni strani Seevccc.rs. Splača se pogledati. Večkrat na leto.

Kakšna zima se nam obeta?

Decembra 2014 bodo po celi Sloveniji temperature večinoma nad ničlo (v povprečju med 4 in 6 stopinjami Celzija). V zahodnem delu države pa bo nekoliko več padavin, kot običajno (do 100 mm na kvadratni meter, del Primorja pa celo do 200 mm).

Januar 2015 bo najhladnejši na Gorenjskem, osrednja Slovenija bo imela temperature okrog ničle, vzhodna pa vse tja do 4 stopinje. Glede padavin bo januar izredno suh mesec.

Februarja 2015 se zna v povprečju celo otopliti za kakšno stopinjo, ali dve, padavin pa bo približno toliko, kot januarja, ali celo malenkost manj.

Če pričakujete, da bo marca 2015 že začelo dišati po pomladi, se motite. Temperature bodo med 6 in 8 stopinjami, padavin pa bo toliko, kot januarja in februarja skupaj.

Tudi april 2015 ne bo izstopal po visokih temperaturah, pač pa se bo nadaljevalo deževno vreme s temperaturami okrog 8 stopinjami v zahodnem in do 12 stopinj na vzhodnem delu države.

Kaj pa maj 2015? Štajerci in Pomurci se bodo že greli na soncu pri 18 stopinjah Celzija, Ljubljančani in Gorenjci pa bodo morali še malo potrpeti. Obetajo se jim dnevi med 12 in 14 stopinjami z veliko padavinami (do 200 mm - podobno nedavnim nalivom).



Polletna vremenska napoved - bo zima še zima?
Temperature januarja 2015

Polletna vremenska napoved - bo zima še zima?
Temperature februarja 2015

Polletna vremenska napoved - bo zima še zima?
Temperature marca 2015

Polletna vremenska napoved - bo zima še zima?
Temperature aprila 2015

Polletna vremenska napoved - bo zima še zima?
Temperature maja 2015
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani