Interaktivni dodatki:






Datum: 18. NOV 23 - ZANIMIVOSTI

Kaj naredite z vodo v kateri ste kuhali riž?

Kitajci so že pred tisočletji odkrili, da je voda v kateri se kuha riž, lahko tudi zdravilna. Preverite kako ...

Zahodni svet odkriva to, kar Azijci vedo že tisočletja. Zato se pol sveta čudi drugi polovici, kako tako elementarnih stvari, kot je voda v kateri se kuha riž, "razvitejši" zahod ne uporablja.

Riževa voda dokazano čisti kožo in daje lasem sijaj, zato si naslednjič namesto peneče kopeli v banjo dodajte še lonec riževe vode (za večerjo pa naj cela družina je mlečni riž). Poleg tega s pitjem se te vode preprečuje nevarnost za gastroenteritis (vnetje sluznice želodca in črevesja - zelo nevarno in boleče pri prehladih črevesja). Riževa voda tudi preprečuje nastanek rakastih celic v prebavnem traktu, uravnava telesno temperaturo (pomaga tudi pri podhladitvah) in uravnava prebavo.

Poleg zdravstvenih pa ima riževa voda tudi lepotne, kozmetične učinke.

Manj gub, prožnejšo in mehkejšo kožo boste imele, če si boste obraz zjutraj umile z riževo vodo. Že po samo treh dneh se vam bodo zmanjšale tudi pore na obrazu, zato bo vaša koža videti bolj gladka. Riževo vodo lahko uporabljate tudi namesto večernega čistilnega tonika.

Podobno pozitivni so tudi učinki pri laseh.

In še opomba. Riževa voda in voda v kateri kuhate riž ni isto. Pravo riževo vodo z vsemi zgoraj naštetimi učinki boste dobili le, če boste riž kuhali v enkrat več vode. Lahko pa tako vodo tudi pijete - toplo, ali ohlajeno, s cimetom, ali limono ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
riž
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani