Interaktivni dodatki:


(Huffpost.com)



Datum: 5. DEC 21 - DOBRO JE VEDETI

Kako pred TV jesti prigrizke?

Prigrizki pred TV so prepovedano, zato ker redijo. Močno redijo! Pravzaprav vsaka stvar, ki jo pojeste med gledanjem TV, vam bo pognala kilograme k višku. Pa veste zakaj?

Ljudje pred televizorjem izgubimo občutek za zunanji svet, pozabimo na apetit, naši možgani so povsem osredotočeni na zgodbo na ekranu, če pa vaš daljinec slučajno preklopi na kuharski kanal, pa ste bitko s kilogrami skorajda izgubili. Se da tej zviti psihološki pasti ogniti?

Seveda!

Upoštevajte nekaj nasvetov za prigrizke med gledanjem televizije:

  • 1. Neluščenih pistacij lahko pojeste kolikor hočete
    No, to je sicer malo zavajajoče, a pri reviji Appetite so naredili test, koliko pistacij pojemo, ko so luščene, in koliko, ko se moramo sami truditi. Razlika je 41 %. Vendar se tu zgodba ne konča! V realnem okolju, na kavču, morda celo v postelji, je ta razlika še večja. Tudi do 80 % in več. Pa veste zakaj? Zato, ker vas bo po samo nekaj oluščenih pistacijah kup lupin nenehno opominjal, da imate dovolj, pa še skrbelo vas bo, kako boste vso nabrano svinjarijo očistili. Verjemite, ni boljšega recepta za neješčost pred TV, kot je nasmetena postelja.

  • 2. Luči
    Zapomnite si: luči so vaš največji sovražnik. Če jeste v temi, lahko pojeste tudi0 do 732 J ( do 175 kalorij) manj, kot bi jih pri običajni svetlobi. To ne pomeni, da morate jesti v popolni temi, da še ust ne najdete z žlico. Dovolj je, da v kotu ob kavču brli ena drobna svetilka. Močnejša je svetloba, bolj boste videli, kakšne dobrote imate na dosegu roke.

  • 3. Jejte različno začinjene prigrizke
    Zakaj mislite, da ima hrana v McDonaldsu isti okus, vsa je presoljena, energijska in vedno se vam zdi, da jo je premalo? ni je premalo, le vaš občutek se vam je zaradi nezmožnosti razlikovanja okusov, malo porušil. Zato poskusite doma kombinirati nekaj slanih in nekaj sladkih prigrizkov, pa boste videli, da jih boste hitro imeli dovolj. Obojih!

    Nasvet o enakomerni začinjenosti lahko uporabite tudi pri kosilu in drugih obrokih.

  • 4. Sadja ne pijte
    Ena od največjih napak vsake shujševalne diete je, da vas silijo k pitju sadnih, pa tudi zelenjavnih sokov. Veste koliko kalorij, vlaknin, mineralov, sladkorja in drugih reči je v kozarcu naravnega soka? Veliko. Po eni strani je to zdravo, vendar pa hitro pridete čez začrtan rob kalorij. Zato: pijte vedno samo vodo, sadje pa raje pojejte na to.

  • 5. Ne pogrevajte jedi
    O tem, zakaj so hladne testenine bolj zdrave, smo pred časom že pisali (Zakaj so ohlajene testenine bolj zdrave od vročih). Podobno velja tudi za druge jedi, zlasti za jedi iz žitaric, krompirja, pa tudi pice, riž, celo juhe ...

Na koncu pa si zapomnite še nekaj ... Vsakršni prigrizki, ki jih jeste ob televizorju, spadajo v skupino hrane brez smisla. Uganite, kaj to pomeni?

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani