Interaktivni dodatki:


(Objetivobienestar.com)



Datum: 25. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Kaj je dovoljeno jesti pred spanjem

Od tega, kaj jeste zvečer, je odvisno, kako boste spali in, kako se boste zbudili.

Z napačno odmerjeno večerjo, si lahko pokvarite cel jutrišnji dan. Zato dobro premislite, kaj danes zvečer daste v usta, še posebej pa bodite pozorni, da 2 uri pred spanjem raje nič ne jeste.

Zaradi slabega spanca lahko zbolimo (Zaradi nespečnosti smo bolj bolni). Celo noč se lahko premetavamo, če zvečer naredimo eno samo drobno napako (Kaj moti vaš spanec). Dobro pa je poznati 7 stvari, ki jih je dobro narediti pred spanjem. Seveda pa s praznim želodcem ni mogoče zaspati, zato imejte v mislih nekaj nasvetov.

Skodelica mleka pomiri želodec. Vendar le, če popijete toplo mleko. Mleko ni dobro samo za otroke, pač pa je tudi hranljivo in ima veliko serotonina in hormone sreče. Pozorni bodite le, da pijete kvalitetno mleko in ne razredčeno belo vodo osiromašeno vseh maščob in hranljivih snovi.

Sadje s koščicami (jeseni slive, spomladi češnje, poleti tudi lubenice). Še posebej češnje imajo v sebi veliko melatonina, ki skrbi za ravnotežje med spancem in budnostjo. Če imate težave s spancem, se opremite z zalogo češnjevih kompotov. Ni isto, kot s svežimi, a bo vseeno spanec slajši in mirnejši.

O koristnosti banan pred spancem smo že pisali, spomnimo pa, da imajo banane veliko magnezija, magnezij pa sprošča mišice. Poleg tega imajo banane tudi veliko serotonina in melatonina, zato boste lažje in hitreje zaspali.

Tudi polnozrnata žita so lahko zdrava. Pomirjajo želodec, celotno prebavo in pomirjajo živce. Najbolje je jesti ječmen, piro, oves, rž, ajdo, proso ... Če pa vse skupaj namočite v toplo mleko, bo to dobro še za boljšo koncentracijo in spomin.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
banane
 
češnje
 
mleko
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani