Interaktivni dodatki:


(Huffpost.com)



Datum: 6. OKT 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Temu pravijo tovarna življenja, a ni nič posebnega

Ali ste vedeli, da lahko s samo eno žličko zjutraj na tešče izboljšate svoje zdravje, kožo, počutje?

Jetra so med najpomembnejšimi organi v našem telesu. Opravljajo več kot 500 življenjsko pomembnih nalog o katerih kljub napredku znanosti še vedno premalo vemo. Jetra mnogi imenujejo tudi kemična tovarna življenja, saj je njihova naloga, da snovi iz prebavil, ki se vsrkajo v kri (gre za sladkorje, beljakovine, maščobe ...), predelajo in vrnejo nazaj v krvni obtok v obliki, ki je uporabna za naše telo. Jetra dnevno ustvarijo za pol litra žolča, ki se izloči po žolčnih poteh v dvanajsternik, žolč pa je izredno pomemben pri razgradnji maščob. Poleg tega so jetra tudi skladišče pomembnih snovi, kot so glikogen, beljakovine in vitamini ...

Verjetno vam je sedaj jasno, da so jetra tesno povezana s celo vrsto bolezni. Če ne delujejo dobro, zbolimo.

Imajo pa jetra eno čudežno lastnost, da znajo sama sebe regenerirati. Seveda je na prvem mestu zdrav način življenja (veliko gibanja, zdrava prehrana), košček v mozaik na poti do dobrega zdravja pa je tudi preprost recept s katerim se splača začeti dan.

Zjutraj, preden zavijete v kopalnico, si poskusite napraviti naslednjo mešanico. Vzemite žličko olivnega olja, dodajte nekaj kapljic limoninega soka in popijte.

To je vse.

S tem boste svoje notranje organe nežno pobožali, naoljili in s kislino limone spravili v pogon. Počakajte nekaj minut preden sedete za mizo in si privoščite obilen zajtrk.

Če boste to redno počeli vsak dan, se bo kondicija vaših jeter bistveno izboljšala. Zmanjšali se vam bodo podočnjaki. Vaša polt bo svetlejša in bolj sijoča. Na depresijo, nejevoljnost in utrujenost lahko pozabite. Najpomembneje pa je, da si boste s to žličko zdravja očistili žile.

Nasvet je priporočljiv za vse, ki imajo metabolni sindrom oziroma kakršnekoli težave s presnovo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani