Interaktivni dodatki:






Datum: 27. OKT 21 - DOBRO JE VEDETI

5 napak, ki jih naredite, ko si umivate obraz

Skrivnost zdrave, napete in sveže kože na obrazu ni samo v kozmetičnih preparatih, temveč je veliko odvisno še od mnogih drugih dejavnikov. Preverite katerih!

1. Ne pretiravajte z umivanjem
Koža sama poskrbi za svojo vlažnost in sama najbolje uravnava procese, ki skrbijo za elastičnost in svežino. Umivanje dvakrat na dan je povsem dovolj. Z vsakim umivanjem iz kože izperete potrebne maščobe, vaš obraz pa bo zato videti starejši, koža pa manj elastična.

2. Ne uporabljajte mila
Mila so običajno precej agresivna, saj je vendar njihova naloga odstranitev umazanije iz rok. Ta pa zna biti včasih zelo trdovratna. Milo na obrazu lahko celo poškoduje kožo. Namesto mil uporabljajte bolj nežna sredstva, najraje snovi z veliko dodatki aloe in panthenolov (blaga kislina na osnovi vitamina B5).

3. Piling
Koža nenehno raste in odmira. Starejša koža se vse težje obnavlja, zato ji je dvakrat na teden dobro pomagati z blagim pilingom, ki pa naj bo zmeraj zvečer, pred spanjem. Čez noč ima koža čas, da se obnovi, pa tudi izpostavljena ni neprijetnim vremenskim vplivom. In še to: pozimi je dovolj samo en piling na teden.

4. Izogibajte so vroče vode
Za obraz je (pre)vroča voda že taka voda, ki jo z rokami čutite kot toplo. Topla voda namreč še dodatno izsuši kožo, ker se pore še bolj odprejo in so zato še bolj izpostavljene vremenskim vplivom. Zlasti pozimi si poskušajte obraz umiti s hladno vodo.

5. Ne pretiravajte z obraznimi robčki
V zadnjem času so zelo popularni obrazni robčki vseh vrst. Najpogostejši so robčki za odstranjevanje ličila, za čiščenje, za osvežitev in še kaj. Koža dodatnih kemijskih odišavljenih čistilnih pospeševalnikov ne potrebuje. Uporabite raje vodo četudi si boste morali vzeti kakšno minuto več časa.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani