Anina bela pita
 | 
NASVET DNEVA: Tudi ribe v konzervah, razen tune, vsebujejo omega-3 maščobe.

Interaktivni dodatki:






Datum: 7. DEC 16 - RECEPTI

Anina bela pita

Rahla bela pita, ki ne izstopa samo po barvi, pač pa tudi po okusu.

Sestavine za testo:
- 40 dkg moke (polovico ostre in polovico mehke - presejane)
- 1 vrčka pecilnega praška
- 10 dkg sladkorja
- 1 veliko jajce
- 7 dkg masla
- 2 dcl mleka (lahko tudi nekaj več)
- limona

Vse naštete sestavine zgnetite v testo, ki ga za eno uro postavite v hladilnik.

Ko testo vzamete iz hladilnika, ga razdelite na tri enake dele, razvaljate in specite tri oblate. Pecite približno 20 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija. Testo naj bo svetlo zapečeno (belo)!

Sestavine za nadev:
- 25 dkg masla
- 4 limone
- 2 vrečki vanili sladkorja
- 15 do 20 dkg sladkorja (po okusu)
- 1/2 litra mleka
- 4 žlice ostre moke

V 1/2 litra mrzlega mleka dajte 4 zvrhane žlice ostre moke in postavite na ogenj. Z metlico neprenehoma mešajte do vretja in pazite, da se nam ne naredijo grudice. Nato mleko postavite na hladno in pokrijte s folijo.

Ko je masa ohlajena, dodajte maslo, vanili sladkor, sladkor in na koncu postopoma prilijte še sok štirih limon. V nadev lahko še naribate malo limonine lupine. Kremo dobro zmešajte z mešalnikom.

V pekač dajte prvi oblat in ga namažite s kremo. Na to položite še drugega drugega, ki ga prav tako namažite s kremo. Na vrh dajte tretji oblat. Vse skupaj pokrijte s folijo in pustite stati najmanj 24 ur.

Preden postrežete, po vrhu potresite sladkor v prahu, nato pa belo pito narežite na kocke.



Anina bela pita


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani