Rižota iz lignjev
 | 
NASVET DNEVA: Če jajca namažete z rastlinskim oljem, jih boste v hladilniku lahko imeli teden dlje.



Interaktivni dodatki:






Datum: 3. OKT 14 - RECEPTI

Rižota iz lignjev

Vsaka jed je lahko nekaj posebnega, če jo pstrežete na poseben način in s srcem.

Sestavine (za dve osebi)

- 1/2 kilograma lignjev
- 1 šalica riža
- 2 stroka česna
- glavica čebule
- dobra pest nasekljanega petršilja
- žlica paradižnikove mezge
- ščepec ali dva origana
- sol in poper
- parmezan

Priprava
Lignje očistimo in narežemo na kolobarje. Lovke pustimo cele.
Na olivnem olju na hitro popražimo čebulo in česen. Dodamo paradižnikovo mezgo in lignje in še tri minute pražimo, da lignji zakrknejo in povre tekočina.
Dodamo riž, petršilj in origano, premešamo in zalijemo z dvema in pol šalice vode.
Solimo, popramo in kuhamo na majhnem ognju, da se riž skuha.
Preden rižoto postrežemo jo posujemo s parmezanom.
Jed ne vsebuje glutena.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani