Anine bele kokosove kocke
 | 
NASVET DNEVA: Nezrelo sadje vsebuje veliko pektina, zato je težko prebavljivo.

Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JAN 17 - RECEPTI

Anine bele kokosove kocke

Sladica, ki vas bo spomnila na poletje ter vas navdušila s svežino in nežnostjo ...

Sestavine za testo :
- 4 jajca
- 7 dkg sladkorja
- 6 dkg moke (pol ostre in pol mehke - približno 4 žlice)
- 1 pecilni prašek

Sestavine za kremo:
- 5 dcl mleka
- 2 žlici ruma
- 2 rumenjaka (uporabite tista, ki sta vam ostala od testa)
- 2 vanili sladkorja
- 6 do 8 dag sladkorja
- 1 vanilijev puding
- 2 žlici ostre moke
- kokosova moka
- 12 dag masla

Priprava:
Rumenjake ločite od beljakov. Iz beljakov naredite sneg. Rumenjake z mešalcem stepite v peno, dodajte sladkor, moko in pecilni. Nato na rahlo primešajte trd sneg, ki ste ga pripravili iz 4 jajc.

Pečite 20 minut pri 180 stopinjah Celzija, nato pa testo pustite, da se ohladi. Kasneje ga navlažite s sladko smetano in namažite z marelično marmelado, prekrijte s kremo, po vrhu pa posipajte s kokosovo moko. Čez vse to dodajte želir.

Priprava kreme:
V 5 dcl mleka dajte 2 žlici ruma, 2 rumenjaka, 2 vanili sladkorja, 6 do 8 dkg sladkorja, 1 puding iz vanilije in 2 žlici ostre moke. Vse skupaj naj bo ohlajeno, zmiksajte, nato pa dajte na štedilnik in počasi grejte do vrelišča. Ves čas mešajte, da dobite gladko kremo. tik preden krema zavre, jo odstranimo in pustimo, da se ohladi.

V ohlajeno kremo na koncu primešajte še malo kokosove moke in masla po okusu (12 dkg, lahko tudi več).

Anine kokosove bele kocke dajte v hladilnik in jih postrezite hladne.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.


Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani