Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JAN 24 - ZANIMIVOSTI

Shujševalni recept s kavo

Dave Asprey si je izmislil kavo, ki ima celo vrsto hranljivih lastnosti, poleg tega pa še pomaga pri hujšanju

Američan Dave Asprey iz Silicijeve doline je prišel na idejo, kako iz običajne jutranje kave narediti hranljiv napitek, ki pomaga prihujšanju. Vložil je 300.000 dolarjev prihrankov, ustanovil podjetje Bulletproof Executive, registriral blagovno znamko in zaščitil idejo ter sprožil pravo kavno shujševalno manijo. Še posebej, ker je njegov recept tako preprost, da ga lahko naredite sami doma.

Zjutraj si skuhajte močno kavo, v vsako skodelico pa namesto mleka in sladkorja dodajte dve žlički masla. Vse skupaj dobro premešajte, da se maslo raztopi.

Tako obogatena kava ima veliko maščob, zato z lahkoto nadomesti jutranji obrok, lakote pa ne boste občutili več ur.

Kavi lahko dodate žličko cimeta in dobili boste napitek, ki uravnava sladkor, preprečuje nastanek rakavih celic, uravnava krvni pritisk ...

Če kavi dodate še limonin sok, boste umirili prebavo, izboljšali počutje in okrepili imunski sistem. Napitek še posebej priporočamo ob hladnih jutrih.

Za konec pa še opozorilo: kavi nikar ne dodajajte alkohola, še posebej ne na tešče. Že res, da smo v prispevku Zablode o hrani, ki jim vedno znova nasedamo zapisali, da ni res, da alkohol uničuje možganske celica, a v primeru kave to ne velja. Večini je jutranja kava namreč nadomestek za zajtrk, pa je zato alkohol za možgane neprijeten začetek dneva.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kava
 
cimet
 
limona
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani