Interaktivni dodatki:






Datum: 25. SEP 21 - DOBRO JE VEDETI

Rak ni nevaren, nevarne so metastaze

Odkritje ameriških raziskovalcev lahko popolnoma spremeni pogled na raka in njegovo zdravljenje

Doslej je namreč veljalo, da so rakasta obolenja težko ozdravljiva, zdravljenje pa zelo zahtevno in težavno. Pogosto s tragičnim koncem. Nedavno odkritje dr. Xuefenga Wua pa lahko drastično spremeni način zdravljenja raka. Še več! Wu je celo prepričan, da rak ni nevaren, nevarne so metastaze.

Doslej velja, da je rak ozdravljiv, če se metastaze še niso razširile na druge organe po telesu. V določeni fazi namreč rakaste celice začno potovati po telesu in tvorijo mrežo metastaz, kar je danes neozdravljivo. V večini primerov je to tudi razlog, zakaj bolniki z rakom izgubijo bitko.

Wu je z ekipo iskal rešitev, kako ustaviti širjenje metastaz. Dokopal se je do zanimive ugotovitve, da je za to odgovoren encim UBC13, ki ga telo potrebuje za krepitev imunskega sistema, hkrati pa je najbolj odgovoren za širjenje rakavih celic po telesu. Vsi umrli za rakom so imeli 3-krat višji nivo encima UBC13 in sledi močno povečane aktivnosti proteina P38.

Prve teste z zdravili, ki ustavljajo aktivnosti UBC13, je Wu že opravil na miših in ugotovil, da je rakast tumor rasel, vendar se ni širil. Ali lahko tako zdravilo pomaga tudi pri ljudeh, bomo morali počakati na klinične teste (beri: trajalo bo več let, da pride zdravilo v Slovenijo).

Kaj vemo o encimu UBC13?

UBC13 je podobno, kot ostali encimi, podrobno raziskan na kemijskem nivoju, v hrani pa ga največ najdemo v rižu, kvasu in nekaterih gensko spremenjenih živilih. Problem tega encima je, da ga zna telo samo proizvajati, če smo pod stresom. UBC13 ima tudi ime gospodinjski encim, ker nas spremlja na vsakem koraku (telo ga v sicer minimalnih količinah proizvaja že po 5 minutah na soncu). Ker krepi imunski sistem, je pri zdravih ljudeh UNC13 zelo dobrodošel, celo zaželen.

Kaj pa rakasti bolniki? Če res vpliva na širjenje metastaz, se lahko temu encimu na kak način ognemo? Če ima UBC13 svojo temno plat, potem jo morajo imeti tudi ostali encimi? Ali je med njimi kak, ki bi lahko ustavil in celo uničil rakaste celice, metastaze, tumorje?

Albert Einstein je nekoč dejal: "ne moremo rešiti problemov, če razmišljamo enako kot takrat, ko smo jih ustvarili."

Zdi se, da se ustavitve metastaz ni resno lotil še nihče.



Rak ni nevaren, nevarne so metastaze
Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani