Interaktivni dodatki:


(3.bp.blogspot.com)



Datum: 14. SEP 22 - ZANIMIVOSTI

Ali kava res zmanjšuje apetit?

Kava je gotovo med najbolj priljubljenimi napitki na svetu, zato veliko ljudi o njej veliko ve. pa je vse res, kar vedo?

V avstralski reviji Appetite so se odločili, da preverijo, ali kava res zmanjšuje apetit. Angažirali so skupino znanstvenikov, ki je sestavila testno skupino 9 ljudi. Vsi so morali na tešče priti v laboratorij, kjer so dobili standarden zajtrk, tableto kofeina (včasih pravo, včasih placebo), kozarec vode in skodelico kavo. A preden so si privoščili zajtrk, so jim izmerili dah, kri in apetit (količina sline v trenutku, ko so pred sabo zagledali pladenj poln hrane, ter odprtost zenic).

Rezultati

Rezultati so bili že po 4 dneh več kot očitni.

Kava nima nobenega vpliva na apetit. Testiranci so včasih dobili brezkofeinsko kavo, včasih sta bila tableta in kava polna kofeina, včasih celo kava ni bila kava. Testirancem se tek ni niti malo spremenil.

Čeprav je zaključek testa tak, da kava ne pomaga pri hujšanju in tudi zredili se ne boste zaradi nje, pa so Avstralci ugotovili nekaj druga. Kadar so imeli ljudje pred sabo vso hrano, ki jim je bila namenjena, so pojedli tudi do 40 % manj, kot pa, ko so jim hrano sproti nosili. Očitno so naši možgani s pogledom ocenili, da je telo dobilo dovolj energije, kar nas pripelje do novega zaključka: bolj kot kava, nas redijo lačne oči.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
kava
 
zajtrk
 
hujšanje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani