Interaktivni dodatki:






Datum: 15. MAJ 14 - BLOG

Vabilo na razburljivo potovanje

Vsaka zgodba čaka, da jo nekdo odkrije - Obljubim vam, da vam razkrijem tisoč zgodb, tisoč drobnih resnic in tisoč nasvetov ...

Ste vedeli, da je danes pravi rojstni dan Miki Miške? 15. maja 1928 je bila premiera risanke Plane Crazy in nihče ni pričakoval, kako pomembna prelomnica je to bila. Podjetje Walta Disneja je nekaj mesecev kasneje določilo 18. november za uradni Mikijev praznik (mimogrede: ste vedeli, da si najbolj slavno miško na svetu ni izmislil Disney, pač pa Carl Barks?).

Na današnji dan so leta 1940 prišle v prodajo prve najlonske nogavice. Do tedaj so iz najlona izdelovali le zobne ščetke, zanimivo pa je, kako so prišli do imena. Ker so prvi tovarni za sintezo polimerov zgradili v New Yorku in Londonu, so iz imen obeh krajev skovali novo besedo: NYLon.

Danes je tudi dan podnebnih sprememb in mednarodni dan družine.

Pravzaprav bi za vsak dan v zgodovini našli kak dogodek, ki se ga je vredno spomniti. Ustvarjalci strani Vem kaj jem smo si 15. maj izbrali za rojstni dan portala ne zaradi omenjenih obletnic, ki sicer čudovito sovpadajo z našo vizijo, pač pa smo se po več mesecih snovanja odločili, da je napočil čas za dejanja.

Vem kaj jem smo naredili zato, ker verjamemo, da je hrana tudi zdravilo, ker verjamemo, da je samo ozaveščen potrošnik dober potrošnik, in ker vas želimo z drobnimi nasveti prepričati, da se streha popravlja, ko je lepo vreme. Seveda imam v mislih skrb za zdravje in fit postavo.

Kot ste lahko že sami razbrali, se bomo na portalu posvečali zdravju, prehrani in potrošništvu. Pisali bomo o vsakodnevnih tegobah in o njih preprostih rešitvah. Opozarjali bomo na stvari, ki jih večinoma spregledamo. Ne bomo iskali afer, a naše oči bodo na široko odprte. Želimo, da diete niso le pokvarljiva roba tračarskih medijev, pač pa stil življenja. In, najpomembnejše, ne želimo spreminjati sveta. Radi bi le, da ne pozabimo tega, kar je nekoč, nekdo že odkril. Videli boste, da je večina rešitev preprostih, poceni in blizu nas.

V imenu skromne ekipe vas vabim na razburljivo pot do zdravja in osebnega zadovoljstva ter se veselim vaših obiskov.

S tem je portal Vem kaj jem uradno odprt.

:)

P.S.
Pred štirimi leti sem na lastni koži preizkusila, kako deluje LCHF (manj ogljikovih hidratov in več maščob). Takrat si nisem mislila, da bo iz diete, ki to ni, nastal portal in morda še kaj več. Prehranjevati se zdravo ni dieta, je način življenja. Rada bi, da to ugotovite tudi vi.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani