Interaktivni dodatki:






Datum: 24. NOV 16 - RECEPTI

100 let star recept za kumarično juho

Čeprav pred stoletjem niso imeli toliko kuharskih pripomočkov (recimo: štedilnikov), pa so vseeno znali jesti zelo dobro

Sestavine:
- kumarice
- 4 krompirji
- čebula
- strok česna
- žlica moke
- začimbe po okusu
- kis
- koprc

Priprava:
Najprej pripravite dve kumarici, ju olupite in naribajte, kot za repo, ter ju pustite stati nekaj minut. Med tem olupite 4 krompirje, jih narežite na kocke in kuhajte jih v približno liter in pol vode.

Ko voda zavre, dodate začimbe, mleto kumino, malo popra, lovor, muškatni orešček, vejico svežega origana in sol (lahko tudi morsko - več o tem: Koliko zdravil lahko zamenja morska sol?).

V novo posodo dajte malo olja in na drobno narezano čebulo. Pražite jo dokler čebula ne porumeni. Dodajte žlico moke ter pražite še 2 minuti. Nato dodajte narezan strok česna ter vse skupaj pražite še 1 minuto. Zalijte z mrzlo vodo in pazite, da se ne naredijo grudice.

Kuhan krompir odcedite, vendar odvečne vode ne zlijte proč. Rahlo ga zmečkajte in dodajte prežganje s čebulo in česnom. Šele nato vse skupaj dobro zmečkajte. Na koncu dodajte vodo, v kateri se je kuhal krompir, in vse skupaj dobro premešajte. Mešanico dajte ponovno na štedilnik in počakajte, da vse skupaj zavre. Šele po tem dodajte naribane kumare in kuhajte 2 do 3 minute. Preden pa odstavite kumarično juho s plošče, pa dodajte žlico kisa in koprc (po okusu).

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani