Interaktivni dodatki:






Datum: 11. SEP 23 - DOBRO JE VEDETI

Zakaj ne znamo piti vode

Tako kot obstajajo pravila kako in kdaj jesti hrano, obstajajo tudi pravila kako, kdaj in koliko vode popiti

1. Karkoli pijete, ali jeste, to delajte sede. Če pijete stoje, bodo vaše trebušne mišice napete, voda pa ne bo dosegla namena, kot bi ga morala.

2. Pri pitju je pomembno, da delate majhne požirke in pazite na normalno dihanje. Pitje na dušek je lahko šok za želodec (še posebej, če pijete velike količine), kar povzroča bolečine in krče, pa tudi hrana ni dobro prebavljena.

3. Če popijete preveč vode, ta steče skozi prebavni trakt in zato pogosteje hodite na stranišče. Drugega posebnega učinka ni, saj telo odvečne tekočine ne absorbira.

4. Mlačna voda je boljša od hladne. Pravzaprav je topla voda še boljša od mlačne. Hladna voda namreč ustavi procese presnove. Najbolje je, če ima voda sobno temperaturo.

5. Med obedom ni dobro piti vode, je pa na koncu vedno dobro narediti požirek, ali dva. Najbolje razmerje je, da vaš želodec napolnite 50 % s hrano, 25 % z vodo, 25 % pa naj ostane prazno.

6. Pijte, ko ste žejni, ker to pomeni, da znate prisluhniti svojemu telesu. Če pijete kar tako, iz navade, ali zaradi diete, boste izgubili občutek za žejo, kar pa ni dobro za primere, ko vode ne boste imeli ob sebi.

7. Piti morate več, če imate suha usta, ali urin temne barve (seveda, če to ni posledica kakšne hrane). V takih primerih morate piti več in pogosteje. Če znakov dehidracije nimate, bodite previdni pri obremenjevanju ledvic.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani