Interaktivni dodatki:






Datum: 9. AVG 23 - ZANIMIVOSTI

Ste kdaj pomislili, da je dremež lahko tudi škodljiv?

Skupina belgijskih psihologov je z raziskavo ugotovila, da dremež povzroča slabo voljo, razdražljivost, depresijo in stres. Ne uporabljajte budilk z dremežem!

Za človeka je izredno pomemben prehod iz spanja v budno stanje. Čim krajši je ta prehod, boljše je vaše zdravje. Tisti pa, ki se vsako jutro težko vstajate, morate razmisliti, kaj v življenju delate narobe?

Belgijska raziskava je pokazala, da je več kot 70 % ljudi, ki zjutraj uporablja budilko z dremežem (to opcijo imajo na voljo skoraj vsi mobilni telefoni), v službi bolj razdražljivih, slabe volje in ves čas tarnajo nad preobremenjenostjo.

40 % glavobolov za katere mislimo, da so migrena, so posledica pomanjkanja spanja, ali nekvalitetnega spanja. Če mislite, da z dremežem za 5, morda 10, 15 minut kaj naredite zase, se motite. Telo se nič bolj ne regenerira, kot sicer. Še več! Ko se čez nekaj minut ugotovite, da zamujate v službo, ali šolo, je vaše telo pod hujšim stresom, kot če bi bili v službi 4 ure izpostavljeni nenehnemu psihičnemu pritisku.

Zato, nikar ne uporabljajte budilk z dremežem!

Namesto tega raje poskusite nekaj preprostih nasvetov:

  • spat pojdite pol ure prej (še misliti si ne morete, kako veliko vam lahko to pomaga)

  • v spalnici izklopite vse naprave, ki proizvajajo modro svetlobo, ki imajo ventilatorje in, ki uporabljajo električne napajalnike (ti namreč ves čas brnijo, kar se ponoči še posebej močno sliši)

  • omislite si tako budilko, ki vsako uro ustvari več svetlobe (obstajajo tudi telefonske aplikacije za to)

  • in še enkrat: budilka naj ima samo en način zvonjenja, izogibajte se dremeža in ne uporabljajte predzvonjenj, uvertur, radijske glasbe namesto zvonjenja ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani