Interaktivni dodatki:






Datum: 14. AVG 22 - RECEPTI

Kako sladoled spremeniti v obrok

Sladoled je lahko sladica ob kateri vam ni treba imeti slabe vesti. Le nekaj dodatkov potrebujete ...

Sladoled je lahko zelo okusna in primerna osnova tudi za tiste, ki hujšajo, ali samo pazijo na svojo linijo. Če sladoledu dodate nekaj dodatkov, se lahko dobro najeste, dobite potrebne vitamine, vlaknine in druge hranljive snovi, najboljše pri tem pa je, da boste siti in vsaj 4 ure ne boste čutili lakote. Energija, ki se sprošča iz sladoleda, traja dlje, kot običajne sladice, poleg tega pa je sladoled zelo primeren poletni nadomestek za mleko.

Najbolje, kar lahko storite, so semena chio, ki jih vmešate med sladoled. Semena so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami, vlakninami, proteini, kalcijem in antioksidanti.

Sladoled bo boljši in bolj nasiten, če vanj umešate katerakoli druga semena, oreščke ... Indijski oreščki, lešniki, orehi, celo slana pistacija pašejo v vse okuse sladoleda. Pazite le, da tega ne pojeste preveč, ker ima taka mešanica veliko energije.

In nazadnje še sadje. Lahko je sveže, ali suho. Če je le mogoče, sadje narežite na čim manjše koščke, ker jih boste tako lažje zmešali, pa še okus bo bolj poln.

Še to ... Sladoled je v 17. stoletju izumil francoski kuhar na dvoru angleškega kralja Charlesa I., ki je bil tako navdušen nad sladico, da je kuharju prepovedal razkriti recept. Kuhar se je tega držal, a kralj ni dolgo živel. Morda se nam izdelava sladoleda ne zdi nič posebnega, a v svetu brez elektrike in brez hladilnikov to ni bilo tako enostavno.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
sladoled
 
chio semena
 
pistacija
 
sadje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani