Zavitek iz jabolk in bučk
 | 
NASVET DNEVA: Najboljši način, da uživamo žita, je, da jemo njihove kalčke.



Interaktivni dodatki:






Datum: 28. AVG 14 - RECEPTI

Zavitek iz jabolk in bučk

Sladko-kisel zavitek je idealno nadaljevanje po obilni pojedini jedi iz žara ...

Sestavine:
- 6 do 8 jabolk
- malo večja mlada bučka
- listnato testo
- drobtine
- cimet
- trsni sladkor
- jajce

Priprava:
Olupite 6 do 8 jabolk. Kislo-sladke naj bodo. Olupite malo večjo mlado bučko. Vse skupaj naribajte kot za repo.

Z maslom pomažite pekač in nanj položite plast listnatega testa. Nanj posipajte drobtine, dodajte naribano bučko in jabolka, posipajte s cimetom in sladkajte s trsnim sladkorjem.

Na vse to dajte novo plast testa in postopek ponovite.

Število plasti lahko dodajate po lastnem okusu, vendar vam ne priporočamo več kot dveh. Na koncu vse skupaj pokrijte z zadnjo plastjo testa, ki ga premažite s stepenim jajcem, da dobi zavitek hrustljavo skorjo.

Vse skupaj pecite 1 uro pri 170 stopinjah Celzija.

Preden postrežete, lahko zavitek posipate še s sladkorjem v prahu. Ne pozabit, da dajo jabolka zavitku kiselkast okus, bučka pa vse skupaj nevtralizira.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani