Interaktivni dodatki:






Datum: 28. NOV 21 - DOBRO JE VEDETI

Ali je novo spodnje perilo pred prvim nošenjem potrebno oprati?

Odgovor na to vprašanje je glasen in odločen DA, še posebej, če pomislite, kaj vse se je s perilom dogajalo

V nekaterih trgovinah je mogoče pomeriti tudi spodnje perilo in mnoge ženske (pri moških je takih primerov zelo malo) to izkoristijo. Ob tem le redke pomislijo, da je to perilo šlo skozi stotine rok, da je perilo pred tem pomerjal nekdo drug, da je bilo v stiku z intimnimi deli, ki niso vaši in, da je bilo perilo izpostavljeno mnogim kemikalijam, ki jih uporablja sodobna tekstilna industrija.

Morda niste vedeli, a samo za bombaž je potrebnih do 8000 kemikalij, da ostane dlje časa svež in elastičen. Poleg tega se vsa, prav vsa obleka še dodatno kemijsko obdela, da je primerna za "skladiščenje" na trgovskih policah, kjer lahko ždi po več mesecev, celo let.

Profesor Philip M. Tierno iz univerze v New Yorku v ZDA je nameril več kot 50 bakterij, ki se v tekstilnih kemikalijah počutijo zelo udobno, v stiku s človekovo kožo pa lahko pustijo opazne posledice (srbečico, vnetje posameznih predelov kože, alergije, celo kožnega raka).

Zato je pravi odgovor na vprašanje, ali je potrebno novo spodnje perilo opravi, v resnici "nikar je pomerjajte neopranega perila".

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani