Interaktivni dodatki:






Datum: 3. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

Kako zdrava so antibakterijska mila?

Nekatera antibakterijska mila lahko povzročijo hude hormonske motnje. Med testi na živalih so jih. Kaj pa pri ljudeh?

Na trgovskih policah je veliko antibakterijskih mil, ki jih mnogi zelo radi uporabljajo. Ameriška agencija za hrano in zdravila je med prvimi opozorila, da omenjena mila nimajo samo pozitivnih učinkov, pač pa se lahko pojavijo tudi bistveno večje težave. Zato so vsem proizvajalcem dali pogoj, da s testi dokažejo, da so njihova mila varna za uporabo in, da imajo več pozitivnih, kot negativnih lastnosti.

Dejstvo namreč je, da smo se ljudje navadili živeti z bakterijami, nekatere med njimi celo potrebujemo, da nas varujejo pred vsiljivci. Preveč antibakterijskih sredstev lahko prizadane imunski sistem, pade nam odpornost proti zdravilom, najpogostejše pa so alergije in drobne spremembe na koži, ki nam jasno povedo, da moramo menjati milo. Najhujša stvar, ki se lahko primeri ob redni in dolgotrajni uporabi tovrstnih mil, je reakcija telesa in reakcija hormonskega sistema. Testi na nekaterih živalih so namreč pokazali zaskrbljujoče rezultate., testov na ljudeh pa ni.

Čeprav so predpisi jasni, pa večina proizvajalcev nima rezultatov neodvisnih znanstvenih raziskav. Večina se namreč naslanja na laboratorijske ugotovitve, ki so neoporečne, o dejanskem vplivu na kožo po dolgotrajni uporabi, pa nič.

Ker znanost in resnični svet pogosto ne gresta skupaj, bodite previdni pri uporabi. Predvsem poskusite vsake 3 mesece menjati znamko mila. Tako boste hitro ugotovili, katero milo vam ustreza. In ne sekirajte se preveč, če katero milo ni antibakterijsko. Z rednim umivanjem boste naredili več koristi ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
zdravje
 
milo
 
koža
 
hormoni
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani