Interaktivni dodatki:






Datum: 28. JAN 22 - DOBRO JE VEDETI

Obvezno po prekrokani noči

Nekaj preprostih nasvetov, kaj narediti, da se znebite, ali ublažite mačka ...

Pojejte vsaj eno oranžo, limono ali grenivko. Citrusi imajo veliko vitamina C, ki vam bo pomagal pri regeneraciji in čiščenju telesa. Pomembno je, da to naredite takoj, ko se zbudite. Na tešče, torej.

Začinjena hrana bo predramila vaš živčni sistem, prebudila čutila in vam vsaj na videz dala energije s katero boste pozabili, kako naporna noč je za vami. Pazite le, da začinjene hrane ne boste jedli na tešče, ker to lahko povzroči bolečine v trebuhu. In še opozorilo: nikar ne pretiravajte z ostrino, ker je dovolj zgolj ščepec, da prebudi čutila v vas, ne pa, da se spremenite v ognja bruhajočega zmaja.

Alkohol povzroča dehidracijo, zeleni čaj pa ima ravno nasproten učinek. Poleg tega pomirja viharje v želodcu, blaži bolečine v grlu in blaži glavobole. Če je le mogoče, si čaj sladkajte z medom, ki ima veliko antioksidantov, kar je tudi eden od manjkov preveč popitega alkohola.

Slani krekerji vežejo nase želodčno kislino, pa jih zato mnogi nutricisti priporočajo namesto sladice po obroku. V primeru, da ste dan prej popili preveč vina in čutite bolečine v trebuhu, je to najboljše zdravilo. Opozoriti vas moramo le, da krekerji ne smejo biti preveč slani, ker boste potem žejni, preveč tekočine pa razredči "zdravilen" učinek.

Če nimate pri roki krekerjev, jih lahko nadomestite s toastom. Kruhke malo popecite, posolite, lahko jih namažete tudi z maslom ... Če pa se želite prihodnjič izkazati kot dober gostitelj, poleg vina vedno ponudite popečene kruhke. Tako boste sebi in svojim gostom prihranili veliko tegob, ki sledijo po prekrokani noči.

Kadar ste bili res zelo močno opiti, vam v telesu primanjkuje elektrolitov, najhitreje pa jih lahko nadomestite z bananami. Najbolje bi bilo, da namesto zajtrka (ali kosila, ali večerje - odvisno, kdaj vstanete) pojeste vsaj tri banane. S tem boste dobili dnevno količino kalija in dovolj elektrolitov za nemoteno delovanje organizma.

Proteini v jajcih stabilizirajo nivo sladkorja v krvi, kar pomaga pri čiščenju toksinov iz telesa.

Kozarec paradižnikovega soka ima veliko vitaminov, mineralov in hranljivih snovi, hkrati pa močno veže nase alkohol. Mnogi paradižnik pijejo, da se hitreje streznijo, kar pomeni, da pomaga že v času, ko še lahko stojite za šankom in se spomnite tega prispevka, da si olajšate dan po tem.

Sicer pa si preberite še članek Kako so Rusi premagali holesterol in mačka, mi pa tega ne vemo, kjer pišemo o skrivnostnem napitku s severa, ki ima vrsto čudežnih lastnosti. Glede postopkov treznitve bodo Rusi zagotovo največ vedeli, kajne?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
alkohol
 
krekerji
 
paradižnik
 
oranže
 
limone
 
zeleni čaj
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani