Interaktivni dodatki:






Datum: 20. AVG 16 - ZANIMIVOSTI

Zakaj je Makedonija raj za nutriciste

Ali ste vedeli, da v Makedoniji ni McDonaldsovih restavracij? Makedoncem ni vseeno, kaj jedo

Saj ne, da bi bila hrana, ki jo ponujajo pri najbolj znani verigi hitre hrane na svetu, kakorkoli oporečna, imamo pa ljudje vseeno predsodke. Ali so pomisleki upravičeni, ali ne, ni pomembno, ker McDonalds vsemu navkljub prodaja v 119 državah, vsak dan pa nahranijo 68 milijonov lačnih. Nekaj časa je bila na njihovem seznamu tudi Makedonija, po šestih letih pa so se odločili, da se iz tega trga umaknejo.

Zakaj?

Makedonski nutricisti si štejejo zasluge, da so prav oni z opozarjanjem ljudi dosegli višjo ozaveščenost potrošnikov, a resnica je še bolj kruta. McDonalds se ni umaknil, ker bi se Makedonci izogibali hitre hrane, pač pa so jih iz trga izrinili lokalni ponudniki, ki so ponujali večja, bolj sveža in trgu primernejša živila. Poleg tega so zaposlovali lokalno delovno silo, nabavljali pri lokalnih dobaviteljih ... Makedonci so znani po družinskih podjetjih, ki so na lokalnem trgu nepremagljivi.

Ali je umik McDonaldsa uspeh nutricistov, ali zveze potrošnikov, je vseeno. Bistveno je dvoje: majhno lokalno podjetje je premagalo korporacijo, po drugi strani pa strogi higienski standardi in sledljivost živil (korporacije si manj od najboljšega in najbolj preverjenega ne smejo privoščiti) niso prepričali "zavednih" potrošnikov.

Je odhod McDonaldsa res samo dobra stvar, ali se v tej zgodbi skriva tudi kaj zaskrbljujočega?!

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani