Interaktivni dodatki:






Datum: 29. JUL 23 - ZANIMIVOSTI

Je objemanje dreves lahko zdravilno?

Gotovo ste že videli kje kakšnega "norca", ki je objemal drevesa ... To gotovo ni bil norec, pač pa načitan človek, ki ve, kaj je to dendroterapija.

Starodavna modrost pravi, da drevesa zdravijo. Ljudsko izročilo po celem svetu govori o zdravljenju z drevesi. Prav tako tudi ljudska medicina, razni gnostični zgodovinski zapisi, pričevanja mnogih, ki so poskusili ... Mislite, da je vse to samo še en urbani mit?

Daleč od tega!

Celo uradna medicina priznava, da je zdravljenje z drevesi že skoraj splošno priznana metoda, čeprav se o dendroterapiji še vedno zelo malo govori. Največ vedo o tem domači zdravniki iz Sibirije, o določenih terapevtskih vajah je pisal tudi Darwin, danes pa se po tem metodi po celem svetu zdravi že več kot milijon ljudi.

Postopek zdravljenja je zelo preprost. Obstaja hitrejša in močnejša metoda, kjer drevo objamete, se močno privijete k deblu in tako obstojite 5 do 10 minut pri čemer je najbolje nič misliti. Druga metoda je manj intenzivna, a še vedno preprosta. Poiščite si drevo miru in sedite k njemu tako, da ste s hrbtom naslonjeni na deblo, ali pa, da ležite na koreninah dreves.

Seveda pa ni vseeno kakšno drevo si poiščete ...

Breza: je najbolj univerzalno drevo. Podobno kot kamilice med rastlinami. Umirja živčevje, prebavo, blaži težave z očmi in pljuči. Največji učinek boste dosegli, če boste obsedeli v brezinem gozdičku. Idealno je, da vas obkrožajo vsa tri drevesa ...


Hrast: spada med močna in mogočna drevesa, a v resnici deluje zelo pomirjevalno, anti-stresno, terapija z drevesom znižuje pritisk, popravlja krvno sliko in blagodejno vpliva na bolezni ožilja. Hrast spada med najboljše generatorje in očiščevalcev pozitivne energije.

Bor: pomaga pri pljučnih težavah, lajša kašelj, težave bolnikov z bronhitisom, najbolj nenavadno pa je, da je ura sprehoda po borovem gozdičku najboljše zdravilo za odvajanje kihanja.

Bukev: pomaga pri krvnem obtoku, uravnava krvni pritisk, krepi koncentracijo, zdravi stres in, da tudi na to imajo drevesa vpliv, povečuje plodnost.

Kostanj: so starodavna ljudstva hitro prepoznala kot pripomoček za lajšanje revmatskih bolezni, za premagovanje notranjih napetosti, zlasti pa je priporočljivo za otroke z nemirnim spancem.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani