Interaktivni dodatki:






Datum: 27. JUL 23 - DOBRO JE VEDETI

Ali je mogoče med spanjem hujšati? Je!

Nutricisti ponujajo tri hranilne obroke s pomočjo katerih boste med spanjem hujšali - ne veliko, a kak kilogram, ali dva na teden pa se bo že poznalo ...

Čeprav se sliši neverjetno, a je raziskava, ki so jo leta 2010 naredili v Kanadi med ženskami starimi med 35 in 55 let, pokazala, da je mogoče med spanjem tudi hujšati in to brez, da bi črtali večerjo. Mnoge diete namreč odsvetujejo kakršnokoli hrano 4 ure pred spanjem. To seveda pomeni, da greste lačni spat, da ponoči nemirno spite, se prebujate, zjutraj pa bi pojedli kar cel hladilnik, če se že prej niste pregrešili.

K sreči pa obstajajo živila, ki v telesu sprožijo procese za katere potrebujete več energije, kot jih vnesete v telo. Upoštevajte le to, da so ta živila nadomestek za večerjo in ne dodatek k njej. Če se boste prej pošteno najedli, potem pa mislili, da boste s temi nasveti hujšali, potem razmišljate zgrešeno!

Ribe in piščanci
Ribe so bogate z omega-3 maščobnimi kislinami, kar je velik problem predvsem pri starejših ljudeh in tudi pri mladih, ki ne jedo dovolj raznolike hrane. Omega-3 izboljšajo kvaliteto spanca, proteini vas bodo hitro nasitili, sredi noči pa ne boste hodili na skrivaj ropati hladilnika.

Poleg rib lahko zvečer jeste tudi belo piščančje meso. Meso enostavno popecite na žaru, brez dodatkov, niti duha naj ne bo od pohanja in podobnih dodatkov. Če želite hujšati in ne biti ponoči lačni, se nikar ne pregrešite z omakami, krompirjem in celo solato ne.

Oreščki
Pomembno je, da imate naravne oreščke in ne industrijsko pakirane, ki plavajo v mlaki soli in drugih aditivov. Oreščki so namreč izredno sitostni in boste že po nekaj grižljajih začutili, da niste več lačni. Poleg tega so tudi oreščki bogati z omega-3 maščobnimi kislinami, blagodejno vplivajo na srce, uravnavajo sladkor v krvi ... Če bi lahko izbirali, so oreščki najbolj idealna večerja za vse, ki bi radi shujšali, in tudi za tiste, ki cenijo svoje zdravje.

Mlečni proizvodi
Če se lahko namesto klasične večerje zadovoljite s skodelico vročega mleka, boste največ naredili za svoje telo. Mleko je bogato s kalcijem (seveda govorimo o domačem mleku, čeprav je pogojno uporabno tudi alpsko), ki odlično topi maščobe v telesu. Poleg tega mleko umirja organizem in boste zato mirneje spali, le pri mlečnih maščobah je treba biti pazljiv. Z industrijsko predelanim mlekom si lahko naredite več škode, prav tako tudi "domače" mleko ni vedno domače. Zato pri mlečnih večerjah najprej zelo pozorno spremljajte reakcije v telesu.

Za konec pa še enkrat opozorilo: ribe, piščanec, oreščki in skodelica mleka niso dodatki k večerjam, pač pa nadomestek zanjo. Le tako boste hujšali.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
ribe
 
piščanec
 
oreščki
 
mleko
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani