Interaktivni dodatki:






Datum: 27. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Tuširajte se pametno

Ni vseeno, kdaj skočite pod tuš, s kakšno vodo se umivate in kako dolgo. Vse to vpliva na vašo lepoto in zdravje.

Ne pretiravajte z milom
Nobeno milo na svetu koži ne koristi. To je samo naš predsodek, ko mislimo, da smo potem bolj čisti. Zato milo uporabljajte zmerno, največ dva do trikrat na teden. Ostale dni se raje stuširajte samo z vodo, če pa že, uporabite milo samo na najbolj umazanih predelih (roke, noge, pod pazduho, vrat ...). Namesto mila, če že morate, raje uporabljajte naravne sestavine: mleko, med, celo jogurt, ali smetano.

Vroča voda
Zmotno je razmišljanje, da vroča voda prija koži. Ni res! koži odgovarja mrzla voda in to tako mrzla, da je še na meji znosnega. Poskusite vsak dan uporabiti vedno bolj hladno vodo. Dokler gre ... Hladna voda namreč kožo predrami, izboljša krvni pretok, tudi vi ste pod tušem bolj aktivni, poleg tega pa s tem v vročih poletnih dneh vsaj malo ohladite kožo. Že res, da ima telo svoj temperaturni režim, a tudi koža potrebuje nekaj počitka. Zlasti koža na obrazu, ki je pogosteje izpostavljena vročemu soncu.

Krtače, gobe, rokavice
Spadate med tisto polovico ljudi na svetu, ki med tuširanjem uporablja različne pripomočke za umivanje. Že res, da s temi pripomočki odstranite odmrlo kožo in ji pomagate pri regeneraciji, po drugi strani pa so razne gobe tako strašansko leglo bakterij in drobnih živali, da bi vas že sama misel na to morala odvrniti od uporabe dodatkov. Vendarle ste se prišli umiti, ne pa okužiti z odmrlimi kožnimi pršicami.

Žensko in moško britje
Po petih minutah tuširanja se pore na koži odpro, dlake postanejo mehke, poleg tega pa je koža čista. To je najprimernejši trenutek za britje. Nikdar se ne brijte pred tuširanjem, ali kdaj vmes, ko imate nekaj minut časa!

5 minut je dovolj
5 minut tuširanja na dan je dovolj, oziroma 10 minut, če ste se odločili še za britje. Vse kar je več, ni dobro za kožo, ki se pred preveč vlage tudi začne braniti in reagira po svoje. Spomnite se samo nagubane kože na prstih. Če bi lahko, bi bila koža po celem telesu takšna. Zato, ne pretiravajte z dolžino tuširanja, pa naj vam še tako paše ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani