Interaktivni dodatki:






Datum: 8. JUL 22 - ZDRAVJE, LEPOTA

Shujšala za 20 kg in je še zmeraj suha

Mlada Finka je v nekaj mesecih shujšala za več kot 20 kilogramov in to brez odrekanja in strogih diet

Minna je imela leta 2012 že več kot 115 kilogramov in samo 24 let, ko je sklenila, da bo morala nekaj korenitega spremeniti v svojem življenju. Do takrat je poskusila nebroj diet, večina ni delovala, prav vse, tudi tiste nedelujoče, pa so imele jo-o efekt in še malo čez. Minni je bilo jasno, da bolj kot bo poskušala hujšati, bolj se bo redila.

Ko je bila že povsem na robu razsodnosti, se je aprila 2012 kar čez noč odločila, da ne bo več jedla ogljikovih hidratov. V to jo je prepričal spletni članek švedskega družinskega zdravnika Andreasa Eenfeldta, ki med svojim delom vse bolj odkriva prednosti in slabosti prehranjevanja LCHF (low carbonate, high fat - malo ogljikovih hidratov, veliko maščob). S tem področjem prehranjevanja se ukvarja že več kot 7 let, rezultati pa so podobni tistim, ki jih vidite v reklamah, s to razliko, da o dosežkih govorijo shujšanci sami.

A vrnimo se k Minni ...

Že prvi teden je Minna začutila spremembo. Prej je bila ves čas lačna, po novem pa ne. Veliko maščob ji je dajalo tudi močan občutek sitosti, prava sprostitev zanjo pa je bilo, da ni več štela kalorij. Kot je Minna kasneje tudi sama povedala, jo je najbolj navdušilo prav dejstvo, da je izgubljala kilograme na mestih, kjer so jo najbolj motili, njena postava pa se je vidno spreminjala. Do jeseni istega leta je imela že manj kot 100 kilogramov, po 10 mesecih pa je shujšala za 23 kilogramov.

Danes je Minna samozavestno mlado dekle, ki razmišlja, da bi postala mamica, in le redki verjamejo, da je nekoč bila depresivna debeluška.

In zakaj po enem letu omenjamo Minnino zgodbo? Zato, ker je to zelo primeren čas!

Minna ima danes 82 kilogramov, njena dieta je samo ta, da ne je ogljikovih hidratov, sladkarije pa v omejenih količinah (ali pa izključno iz sadnega sladkorja fruktoze). Minna se ne boji jo-jo efekta, ne čuti nobene lakote in še bi lahko shujšala za 10 kilogramov, je prepričana, a se zaenkrat povsem dobro počuti v koži, kakršni je sedaj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
dieta
 
LCHF
 
hujšanje
 
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani