Interaktivni dodatki:






Datum: 16. JUL 22 - ZANIMIVOSTI

Zakaj je štrikanje in kvačkanje zdravo?

Čeprav je težko verjeti, a je podkrepljeno z dejstvi: štrikanje pomaga pri premagovanju Parkinsonove bolezni, anoreksije, depresije ...

Dejstvo je, da se ljudje ukvarjamo z različnimi hobiji, ki različno vplivajo na nas. Pred približno enim letom so v ZDA anketirali 3500 ljudi. Naročili so jim, da naj svoj hobi začasno opustijo in naj se posvetijo pletenju (štrikanje, kvačkanje, vezenje in podobno).

Ko so po enem mesecu anketo ponovili, so ugotovili, da je 81 % postalo občutno bolj samozavestnih, bolj odločnih, stopnja simptomov duševnih bolezni se je zmanjšala za trikrat, motorične sposobnosti so se pri mnogih izboljšale bolj, kot s katerimkoli drugim zdravilom. Pri 200 udeležencih je celo prišlo do popolne ozdravitve.


Rezultati so bili bolj očitni pri ženskah, kot moških, dr. Sharon Gutman iz Univerze Columbia v New Yorku, pa je to komentirala, da so za vse te težave krivi prav posebni možganski centri, ki so pri pletenju zaradi ponavljajočih gibov bolj obremenjeni in s tem stimulirajo tudi delovanje drugih. Naravno je, da ženske vedno mislijo na več stvari, moški pa so bolj fokusirani.

Vsekakor si je dobro zapomniti, da vam že samo ena ura pletenja na dan močno izboljša samopodobo, pri mladih mamicah pa močno poudari materinski instinkt.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani