Kako preprečiti, da se kruh posuši
 | 
NASVET DNEVA: Krompir morate vedno shranjevati z jabolki. Jabolka namreč vsebujejo etilen, ki prepreči nastanek mikrobov.



Interaktivni dodatki:






Datum: 20. JUL 14 -

Kako preprečiti, da se kruh posuši

Moderne vrste kruhov se izredno hitro posušijo in začnejo plesneti. Kako to preprečiti?

Kruh je najboljši, kadar je svež, a kaj, ko je to samo prvi dan. Prva misel je, da bi kruh dali v hladilnik, kar ni dobro, ker bo izgubil okus in teksturo. Kruha, če je le mogoče, nikdar ne dajajte v hladilnik. Še v zamrzovalniku ga ne smete hraniti več kot 6 mesecev.

Lahko pa uporabite preprost nasvet. Kruh dajte v plastično vrečko, poleg dodajte še nekaj listov in stebel zelene in vse dobro zaprite. Zelena bo kruhu zagotavljala dovolj vlage, da se ne bo posušil, poleg tega pa zelena nima močnega vonja in ne bo spremenila na vonj in okus kruha.

Kruh v vrečki lahko v družbi z zeleno vzdrži tudi teden dni in več.



Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
hrana
 
kruh
 
zelena
 







Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani