Interaktivni dodatki:






Datum: 21. AVG 23 - DOBRO JE VEDETI

Kako jesti zdravo in poceni?

Hrana se je v zadnjih 10 letih podražila za 30 %. Je sploh še možno jesti zdravo in poceni? Težko ...

Sveža zelenjava postaja vse dražja, kar postaja velik globalni problem. Toliko bolj, ker se predelana hrana na drugi strani ceni in se na videz zdi, da sta zdrava in poceni hrana nezdružljiva pojma. Pa sta res?

Žal postaja sveža hrana vse več ljudem nedosegljiva, z nekaj preprostimi triki pa lahko kljub vsemu prihranite veliko denarja.

Začnite tako, da ne kupujte živil na zalogo. To pomeni dvoje. V trgovino hodite vsak dan in kupite toliko, kot potrebujete. Drug nasvet pa je, da ne kupujte pakirane hrane in hrane v vrečkah. Če pojeste en velik krompir, jih nikar ne kupite 10. Če si za zajtrk v sok stisnete dve oranži, ne kupite cele vreče, pa naj bo še tako mamljiva cena. Upoštevajte, da 30 % hrane vržemo proč. In še: hrana v razsutem stanju, v reinfuzi, je praviloma cenejša.

Dobro je vedeti še, da je pripravljena hrana cenejša. Če tako hrano kupite v trgovini, tvegate, da boste pojedli še veliko nepotrebnih in celo škodljivih sestavin. Če je le mogoče kuhajte take jedi, ki jih lahko jeste več dni. Jedi na žlico, tudi kakšna rižota, zelenjavna juha, zelje, fižol in še kaj bi se našlo lahko brez skrbi jeste več dni.

Za družine pa je pomembno še nekaj: če je le mogoče, jejte skupaj in jejte iste stvari. Če vsak družinski član je po svoje, vas bo to zelo drago stalo.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani