Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov
 | 
NASVET DNEVA: Melon ne jemo z nobeno drugo hrano ali sadjem.



Interaktivni dodatki:






Datum: 13. JUL 14 - RECEPTI

Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov

Špageti oziroma testenine, so nepogrešljivi na naših jedilnikih zaradi raznovrstnih omak in prilog, s katerimi jih jemo. Pa ni treba da se jim odpovemo, če jemo po LCHF metodi. Samo pripravimo jih malo drugače.

Sestavine:
- 4 jajca
- 125 gramov sirnega namaza
- 20 gramov psylliuma (luščin indijskega trpotca)

Priprava:
Jajca stepemo, dodamo sir in psyllium in vse skupaj dobro premešamo. Pustimo stati nekaj minut, da se masa primerno zgosti. Vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko. Na vrh položimo še en papir za peko. S prsti si pomagamo, da maso med obema papirjema enakomerno porazdelimo na velikost pekača.
Pečemo na 150 stopinj 10 minut.

Vzamemo iz pečice, odstranimo zgornjo plast papirja in pustimo, da se malo ohladi. Narežemo na poljubno široke trakove. Najlažje je, da zvijemo dobljeno ploskev kot rulado in narežemo.

Nasvet: špagete lahko shranimo v hladilnik, ko jih potrebujemo, jih pogrejemo na žlici masla, posujemo s parmezanom, še malo popečemo in serviramo. Lahko pa jih takoj serviramo. Zraven se podajo vse omake, ki jih pripravljamo k običajnim testeninam.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.



Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.




Nalagam vsebine ...



Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani