Interaktivni dodatki:






Datum: 7. JUN 21 - ZDRAVJE, LEPOTA

Skrivnost vitkih Francozinj

Francozinje so lahko skuštrane, nenaličene in oblečene samo v preveliko moško srajco, pa veljajo za najbolj seksapilne ženske na svetu. Zakaj?

Če se v filmu glavna junakinja zjutraj zbudi sama v postelji, obleče ljubimčev srajco, ki ji sega do kolen, in se bosa odpravi do bližnje tržnice, potem je to gotovo francosko dekle. Francozi so s tako preprosto stvarjo uspeli ustvariti najbolj seksapilen kliše današnjega časa. V čem je njihova skrivnost?

Če mislite, da je ni, se motite!

Francozinje jedo male porcije
Raziskave so pokazale, da Francozinje v povprečju pojedo od 30 do 100 gramov manj kot Angležinje, in tudi do 500 gramov manj, kot Američanke. Samo še Japonke jedo manjše obroke, ki pa so v povprečju 10 centimetrov nižje in manj obdarjene okoli bokov in prsi. Tretjina Francozinj v enem obroku ne poje več kot 30 gramov hrane. Imajo natrenirane želodce, ki tudi ne pričakujejo več hrane. Vsi, ki ste kdaj bili v Franciji, veste, da so tam porcije manjše, kot pri nas otroški meni.

Več maščobe, manj ogljikovih hidratov
Francoska kuhinja je že od nekdaj temeljila na sirih, jajcih, mesu in zelenjavi. Nikdar niso marali testenin, ker so bile preveč italijanske, in krompirja, ker je bil preveč nemški. Tudi žitaric ne marajo, ker jih spominjajo na Angleže, gore mesa na krožnikih pa se jim zdi po špansko barbarsko. Francoska obsedenost z eleganco se odraža tudi v prehrani.

Kosilo je glavni obrok
Mnenja nutricistov se krešejo: ali je bolje več obrokov, ali je dovolj en obrok na dan? Nedavno so naredili eksperiment v Parizu in Bostonu in so merili količino energije, ki so jih sodelujoči zaužili čez dan. Francozi so do 14. ure pojedli 60 odstotkov kalorij, proti večeru pa so količino hrane zmanjševali. V zadnjih dveh urah pred spanjem so pojedli manj kot 2 % dnevno zaužite energije. Še to: polovica Francozinj je samo en obrok, dopoldan pa preživijo s kavo in sadnimi sokovi.

Pri Američanih je krivulja ves dan naraščala, do 14. ure pa so pojedli samo 30 % kalorij, 2 uri pred spanjem pa več kot 15 %. Pri tem pa velja omeniti še podatek, da samo 8 % Američanov zajtrkuje.


Fizična aktivnost
Telovadba in športanje je v Franciji vrsta družabnosti, zato obisk fitnes centra razumejo, kot sprostitev. Na drugi strani Atlantika je zgodba povsem drugačna. Več kot 40 % Američanov ima doma sobo za fitnes, ali pa vsaj telovadni kotiček. Najraje pred televizijo, blizu hladilnika, še raje pa v spalnici od koder se po uri kolesarjenja na sobnem kolesu utrujeni zvalijo v posteljo. Poleg tega Francozinje ljubijo sprehode, pri tem pa jim pomaga tudi njihov nacionalni karakter. So zelo samosvoji in samozadostni.

Nikdar ne štejejo kalorij
Ste kdaj v filmu videli, da bi kakšna Francozinja štela kalorij? Američanke jih celo življenje! Ali veste, da Francozi začno kosilo s solato, sirom, aperitivom? Vedno. Američani so zaradi nenehne bitke s časom ves čas pod pritiskom, da morajo čim prej pred televizor, da ne bi zamudili svoje priljubljene oddaje. Francozi nimajo priljubljenih oddaj. Zlasti ne med obroki. In še: ali veste, da v povprečju med predjedjo in naslednjo jedjo v Franciji mine 10 minut, Američani pa sploh ne vedo, kaj je to predjed.

Verjetno vam je po vsem tem jasno, zakaj so vse Francozinje v moških srajcah videti tako seksi, kot nobene druge.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani