Ohrovtovi zvitki
 | 
NASVET DNEVA: Limone stimulirajo proizvodnjo encimov v jetrih. Temu pravimo, da razstrupljajo jetra.



Interaktivni dodatki:






Datum: 23. JUN 14 - RECEPTI

Ohrovtovi zvitki

Če pripravljate bolonjsko omako za testenine, jo naredite več in jo uporabite za odlično jed z ohrotom.


Sestavine:
- bolonjska omaka (za osem zvitkov osem velikih žlic)
- osem ohrovtovih listov
- osem kosov šunke
- 400 gramov kisle smetane
- dva jajca
- 100 gramov parmezana
- sol in poper

Priprava:

Bolonjsko omako pripravite po tem receptu:
- pol kiligrama mletega mesa (pol svinjine, pol govedine)
- srednja čebula
- dva stroka česna
- pasiran paradižnik
- pest nasekljanega petršilja
- žlička origana
- žlička bazilike
- sol in poper
- olivno olje

Čebulo na drobno nasekljamo in na olivnem olju pražimo, da postekleni. Dodamo meso premešamo in pražimo, da tekočina izpari in meso začne cvrčati. Dodamo strt česen, petršilj, baziliko in origano. Solimo in popramo. Dodamo še pasiran paradižnik, da dobimo primerno gostoto in kuhamo pol ure. Ker jo bomo uporabili za zvitke, naj ostane bolj gosta.

Ohrovtovi zvitki
V osoljeni vodi kuhamo ohrovtove liste, da se zmehčajo. Če je mlad ohrovt samo minuto ali dve. Osušimo jih in ohladimo. Na vsakega položimo kos šunke in žlico omake, ter jih zvijemo. Polagamo v pekač enega ob drugega. V kislo smetano vmešamo jajci, dodamo ščepec soli in poper, ter prelijemo po zvitkih. Posujemo s parmezanom in damo v ogreto pečico na 200 stopinj. Pečemo pol ure.

Nasvet: postrežemo jih lahko s testeninami ali rižem in svežim na trakce narezanim ohrovtom, ki ga začinimo z olivnim oljem, limoninim sokom, česnom in soljo.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje, če ji dodamo primerno prilogo.



Ohrovtovi zvitki


Ohrovtovi zvitki


Ohrovtovi zvitki


Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.








Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
O portalu   |   Google +   |   Facebook   |   Twitter
Vem kaj jem - na vrh strani