Interaktivni dodatki:






Datum: 28. AVG 22 - DOBRO JE VEDETI

7 trikov, kako si olajšati čiščenje stanovanja

Mnogi imajo nedeljski dopoldan rezerviran za čiščenje stanovanja in mnogim to opravilo sploh ne diši. Objavljamo nekaj nasvetov, kako si olajšati delo ...

1. Pajčevina na stropu
Če z metlo, ali krpo opletate po stropu, ne boste odpravili pajčevine. Razpihali jo boste, tankih mrežic na katere se čez teden nabira prah pa še videli ne boste. kaj torej storiti? najbolj učinkovito sredstvo za odstranjevanje pajčevine je balon. Napihnite ga, obrišite s suho krpo, da se naelektri, in potegnite z njim po predelih z največ pajčevine. Zaradi statične elektrike se bodo nanj prijele tudi najbolj skrite in nevidne pajčevine.

2. Prah na svežem cvetju
Imate lep šopek cvetja, a se je na njem nabralo veliko prahu? vzemite papirnato vrečko, vanj pa dajte nekaj žlic soli. V vrečko poveznite cvetove, dobro pretresite in cvetlice bodo kot nove. No, saj prahu ne bodo več imele.


3. Kako očistiti mikrovalovno pečico?
Če se vam v mikrovalovki kaj polije, so ostali veliki mastni madeži, kako se jih znebiti? Umazano mesto pokrijte s papirnatimi brisačami, mikrovalovko nastavite na največjo jakost in jo vklopite za 10 sekund. Brisače bodo vpile vlago, umazanije pa ne bo več.

4. Rja na kromirani posodi
Tudi cocacola je lahko čistilo in to zelo dobro. predel, kjer kromirana posoda rjavi, polijte s cocacolo, nato pa ga spolirajte z aluminijasto folijo in sicer z njeno sijajnejšo stranjo. presenečeni boste nad učinkom.


5. Kako očistiti vazo
Cvetlične vaze na notranji strani pogosto izgubijo svoj sijaj, kar je pač cena stoječe vode. Da bi se znebili nabranega kamna in vazi povrnili lesk, vanjo nalijte vodo, dodajte žličko sode bikarbone in enako količino vinskega kisa. Počakajte pol ure, vmes pa nekajkrat dobro premešajte. Vaza bo spet videti, kot nova.

6. Umazana oba za pranje posode
Jasno je, da se na gobi, ki jo uporabljate za pranje posode, nabere kup bakterij, ko pa z njo drgnete posodo polne organskih ostankov. Pravzaprav je goba za pranje eno največjih legel bakterij na naših stanovanjih, pa je že zaradi tega dobro, da jo pogosto menjate, ali pa jo dezinficirate. Kako? Preprosto! Zmočite jo, iz nje izžemite vlago (ni treba popolnoma) in jo za minuto dajte v mikrovalovno pečico. Voda bo izparela, bakterije pa se bodo dobesedno skuhale. Bolj učinkovite dezinfikacije ne boste dosegli z ničemer drugim.


7. čiščenje štedilnika
Na umazano mesto štedilnika potresite nekaj soli, dodajte nekaj kapljic limoninega soka, počakajte minuto, nato pa pobrišite s krpo. Mastni madeži bodo izginili z neverjetno lahkoto.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani